HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Moselland – rieslingen som passar perfekt till asiatisk mat

Härligt fruktig och krispig riesling från hjärtat av vackra Moseldalen. De prisvärda kvalitetsvinerna från Moselland gifter sig perfekt med asiatisk mat, rökt lax och skaldjur.
– Druvorna växer i branta backar i dalgången, i perfekt solexponering och väldränerad mineralrik jord, säger Reija Andersson Tuomaala, senior brand manager för Moselland.

Längs med den vackra Moseldalens branta sluttningar finns vinkooperativet Mosellands odlingar. De högkvalitativa och prisvärda vinerna har gjort producenten till en av de största i världen på riesling. Vinerna har beskrivits som ”unika, ärliga och eleganta”.

I Sverige är Moselland en riktig klassiker på vinhyllorna och har funnits sedan 1990-talet. Vinerna har sina trogna fans, men får ständigt nya anhängare. Både Moselland Riseling Kabinett och Gustav Organic är mycket uppskattade vita viner.

– De har en väldigt tillgänglig stil, det passar bra både till asiatisk mat och många andra rätter. Man kan vara öppen och testa det till nästan allt utom rött kött, säger Reija Andersson Tuomaala.

Rieslingdruvorna växer i mineralrik jord på de branta sluttningarna längs med Mosels dalgång i Tyskland. Den väldränerade skifferjorden skapar högkvalitativa rieselingdruvor och skänker vinet dess mineralrika karaktär.

Många tycker att Moselland Riesling passar allra bäst till rökt lax, skaldjur, fruktsallad eller asiatisk mat. Det fruktiga och friska vinet balanserar hettan i kryddstark asiatisk mat perfekt. Men vinet går precis lika bra att dricka om en sval aperitif.

Doft av aprikos, persika och lite muskotnöt. Smaken är sötaktig med inslag av päron, äpple, honung, citrus, persika, aprikos, nektarin och mogen lime med viss längd.

Att vinet har tillnamnet Kabinett betyder att druvorna har uppnått en viss kvalitet och sockerhalt vid skördetillfället.

3000 ml - 8% - Sockerhalt 3.2 g per 100 ml
214 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa