HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Moselland – rieslingen som passar perfekt till asiatisk mat

Härligt fruktig och krispig riesling från hjärtat av vackra Moseldalen. De prisvärda kvalitetsvinerna från Moselland gifter sig perfekt med asiatisk mat, rökt lax och skaldjur.
– Druvorna växer i branta backar i dalgången, i perfekt solexponering och väldränerad mineralrik jord, säger Reija Andersson Tuomaala, senior brand manager för Moselland.

Längs med den vackra Moseldalens branta sluttningar finns vinkooperativet Mosellands odlingar. De högkvalitativa och prisvärda vinerna har gjort producenten till en av de största i världen på riesling. Vinerna har beskrivits som ”unika, ärliga och eleganta”.

I Sverige är Moselland en riktig klassiker på vinhyllorna och har funnits sedan 1990-talet. Vinerna har sina trogna fans, men får ständigt nya anhängare. Både Moselland Riseling Kabinett och Gustav Organic är mycket uppskattade vita viner.

– De har en väldigt tillgänglig stil, det passar bra både till asiatisk mat och många andra rätter. Man kan vara öppen och testa det till nästan allt utom rött kött, säger Reija Andersson Tuomaala.

Rieslingdruvorna växer i mineralrik jord på de branta sluttningarna längs med Mosels dalgång i Tyskland. Den väldränerade skifferjorden skapar högkvalitativa rieselingdruvor och skänker vinet dess mineralrika karaktär.

Många tycker att Moselland Riesling passar allra bäst till rökt lax, skaldjur, fruktsallad eller asiatisk mat. Det fruktiga och friska vinet balanserar hettan i kryddstark asiatisk mat perfekt. Men vinet går precis lika bra att dricka om en sval aperitif.

Moselland Riesling Kabinett
2021
Moselland Riesling Kabinett
Doft av aprikos, persika och lite muskotnöt. Smaken är sötaktig med inslag av päron, äpple, honung, citrus, persika, aprikos, nektarin och mogen lime med viss längd.

Att vinet har tillnamnet Kabinett betyder att druvorna har uppnått en viss kvalitet och sockerhalt vid skördetillfället.

3000 ml - 8% - Sockerhalt 3.1 g per 100 ml
219 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Matcha dina matiga våfflor med rätt dryck

Matcha dina matiga våfflor med rätt dryck

På våffeldagen den 25 mars kan vi verkligen njuta av våfflor i alla dess former. Då återstår bara frågan – vad ska man dricka till? Nedan finner du tre utomordentligt bra kombinationer av dryck och ..

Läs mer
Tareq Taylor Riesling – Ett friskt vin som gör..

Tareq Taylor Riesling – Ett friskt vin som gör..

Den folkkära stjärnkocken Tareq Taylor har skrivit flera kokböcker med sina specialiteter. Matprofilen har även lanserat en egen gin, som smaksatts med myskmadra. Nu lanserar han även ett vitt vin p..

Läs mer
Tre av varje på Tysklands nationaldag

Tre av varje på Tysklands nationaldag

Vi vill uppmärksamma att Tyskland firar sin nationaldag den 3 oktober. Därför passar vi på att bjuda på några riktigt spännande tyska viner och tyska öl. Här ger vi dig våra favoriter – tre av..

Läs mer
Alsace

Alsace

Frankrikes torraste område, men också ett av de nordligaste. Tacka Les Vosges för det, bergskedjan som skyddar det nordfranska vindistriktet från nederbörd. Vinerna blir därefter, aromatiska, eldiga..

Läs mer
Relax Riesling firar 20 år i Sverige

Relax Riesling firar 20 år i Sverige

Ett bekant tyskt vin, som vi svenskar tagit till våra hjärtan i 20 år. Nu vill familjeägda producenten Schmitt Söhne fira jubiléet med en ny årgång av Relax Riesling. – Relax Riesling är för dig som..

Läs mer
Mest populära vita vinerna 2022 – vi har topplistan!..

Mest populära vita vinerna 2022 – vi har topplistan!..

Vilka var egentligen de mest populära vita vinerna förra året? Gör dig redo för hämndlystna bläckfiskar, Rieslingfeber och – mera fisk. Vitt vin mitt under den kallaste av vårvinter? Ja, varför inte..

Läs mer