HEM

Aktuellt

Drottningen snålar på allt – utom viner

Hon är god för fem miljarder kronor. Då är det inte så konstigt att drottning Elizabeths favoritvin är Chateau Rothschild-Lafite 1990 för 13.000 kr per flaska. Men när det gäller andra saker är hon betydligt mer ekonomisk.

Buckingham Palace har 775 rum, men drottningen är känd för att släcka lampor som lyser i onödan. Drottningen har till och med satt upp små postit-lappar som uppmanar personalen att släcka onödiga lampor. ”På order av hushållets mästare”, har hon skrivit under med. Och i sitt privata rum i Balmoral-slottet i Skottland har hon ett element för 250 kr att värma sig med.

Hennes hästar får gamla tidningar i sina boxar, och drottningen återanvänder gummiband från brevbäraren.

Men det finns en sak som hon inte snålar på: Viner. När drottningen hade officiell middag för Donald Trump under statsbesöket nyligen bjöds det på drottningens favoritvin: Chateau Rothschild-Lafite 1990 för 13.000 kr per flaska.

Donald Trump lät sig dock inte bjudas, han är nämligen helnykterist.

Efter middagen hyllade han drottning Elizabeth: Hon är otrolig, det var fantastiskt att få prata med henne under flera timmar.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Brexit-trösten: Snart blir det taxfree

Brexit-trösten: Snart blir det taxfree

Deppar du över Brexit och att det blir krångligare att besöka och göra affärer med Storbritannien? Det finns en tröst. Snart kan du handla taxfree när du besöker Storbritannien. – Vi vill att folk s..

Läs mer
3 vintips till streamade serier

3 vintips till streamade serier

Våren 2020 har Vinguiden, som många andra, blivit tvingad att söka förströelse hos digitala streaming-tjänster såsom Netflix, HBO och C More mer flera. Det finns fler bra serier som innehåller scene..

Läs mer
Ölet som kostar 12 000 kr per flaska

Ölet som kostar 12 000 kr per flaska

Fyra män gick uppför Storbritanniens högsta berg och bryggde öl. Nu säljer de 33 cl-flaskorna för 12 000 kronor – styck! Ett mikrobryggeri i Leeds vid namn Northern Monk har skapat rubriker över vär..

Läs mer
Bordeaux äger 1855

Bordeaux äger 1855

Sedan en tid har vinodlarna i Bordeaux ensamrätt om att använda begreppet 1855. Årtalet är främst känt för att vara det år den berömda vinklassificeringen gjordes, då bland annat fyra vinslott i Bor..

Läs mer
Rothschild – ett stort namn i vinkretsar

Rothschild – ett stort namn i vinkretsar

Vi tar det från början; I slutet av 1700 talet bestämmer Mayer Amschel Rothschild, en handelsman från Frankfurt i Tyskland, för sig att sända fyra av sina fem söner till olika delar av världen: Wie..

Läs mer
Brittiskt bubbel utmanar champagne

Brittiskt bubbel utmanar champagne

Mousserande vin från England, vem hade trott det för femton år sedan? Idag är det högst levande och det blir bara bättre och bättre. Men kommer det att kunna utmana självaste Champagne? Ja, det är v..

Läs mer