HEM

Brexit-trösten: Snart blir det taxfree

Deppar du över Brexit och att det blir krångligare att besöka och göra affärer med Storbritannien? Det finns en tröst. Snart kan du handla taxfree när du besöker Storbritannien.
– Vi vill att folk ska njuta av sin hårt förtjänta semester och få semesterfirarnas pengar att räcka längre, säger rikskansler Sajid Javid.

Rikskanslern Sajid Javid lovar att återföra tullfri shopping med andra EU-länder om Storbritannien lämnar Europeiska unionen utan avtal. Det innebär att resenärer från Sverige inte behöver betala skatt i taxfree-butiker och kan ta hem skattefri alkohol från Storbritannien.

Enligt Heathrow Airport kan det göra en flaska vin omkring 30 kronor billigare på flygplatsen.

– När vi förbereder oss för att lämna EU är jag glad att kunna stötta resenärer till Storbritannien. Vi vill att folk ska njuta av sin hårt förtjänta semester och detta beslut kommer att hjälpa semesterfirarnas pengar att gå lite längre, sade Javid i ett uttalande.

Miles Beale som är verkställande direktör för Wine and Spirit Trade Association (WSTA) hyllar beslutet.

– Kanslerns tillkännagivande om att återinföra tullfria för resenärer som flyttar mellan Storbritannien och EU är välkomna,” sade han. Samtidigt ville han att Storbritannien ska sänka punktskatterna på vin för de egna invånarna.

Senaste nytt om Brexit är att EU säger att Boris Johnson har 20 dagar på sig att ge en plan för Brexit om de ska få någon form av avtal.


Du kanske även vill läsa dessa