HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Blått vin – så smakar det

Provat blått vin, det senaste i vinvärlden? Det har Vinguiden. Resultatet är i sanningens namn en smula otillfredsställande. Men det finns några toppar.

Blått vin är på gång, intressent stort, sommarens trend, det vet vi nu. Men som vin betraktat lämnar det en del att önska. Det säger jag efter att ha provat det sortiment som finns på Systembolaget.

Annars gillar jag idén att komma med något nytt, vinindustrin är ju inte direkt känd för att vara progressiv och kolla bara vilket motstånd naturvinsideologerna möttes av fundamentalisterna. Och fortfarande gör, fastän det finns fantastiska naturviner.

Nåväl, blått vin ska behandlas som allt annat vin. Prova först, och prata sedan, som jag brukar säga. Och det har alltså Vinguiden precis gjort, provat de blå vinerna på svenska marknaden. Resultatet är… så där.

Päron, sötaktig i doft i drickvänlig stil. Sötaktig även i smak, inslag av päron, viss eftersmak i lättare stil.
750 ml - 9% - Sockerhalt 2.8 g per 100 ml
129 kr

Fruktig, päron, inslag av blåbär, eldig i doft. Viss frukt med inslag av päron i smak med bärig ton.
750 ml - 11.5% -
109 kr

Viss fruktig smak i sötaktig ton. I smak spritsig, drar åt päron, isglass, piggelin med tydlig sötma och viss eftersmak.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.4 g per 100 ml
129 kr

Påtagligt fruktig åt det tropiska, inslag av passionsfrukt, chirimoya. I smak mer vit persika, aprikos, liten sötaktig ton med lätt citruskaraktär i avslut.
750 ml - 11% -
69 kr

Frukt, päron, fruktsallad, blåbär. Sötaktigt, spritsig med mjuka bubblor, frukt, inslag av sockrade blåbär i inte alls oäven stil.
750 ml - 7% -
69 kr

Fruktig ton, päron, glass, drar åt blåbär, hallon, godis. I smak aningen bitter, fruktig, isglass, frysta blåbär, skogsbär med viss balans och en smula strävhet.
750 ml - 11.50% -
109.00 kr


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa