HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Äntligen kräftpremiär – 4 goda viner till kräftskivan

Även om vi mumsade på kräftor redan på stenåldern var det först under 1800-talet som kräftfisket med full kraft nästlade sig in i den svenska folksjälen. Det blev till och med så populärt att det infördes en lag som begränsade fisket till enbart augusti och september.

Idag kan de dillbeprydda godsakerna fiskas och ätas året om. Men eftersom våra traditioner är starka anser många att kräftorna enbart ska avnjutas under augusti månad.

Till kräftskivan är vin den dryck som bäst förhöjer smaken på de rödkokta skaldjurens spännande och mjuka umamiklang. Ett friskt vitt vin utan fatkaraktär är alltid ett smart val.

Här är fyra spännande viner som passar utmärkt till årets kräftskiva.

Château du Cléray Muscadet Sèvre et Maine sur Lie

Château du Cléray Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2020

Från Loireflodens mynning i västra Frankrike kommer detta ungdomliga vin som är gjort på druvan muscadet. Den friska smaken av päron, lime, äpple och krusbär gifter sig perfekt till skaldjur. Det är lätt att förstå att muscadet ursprungligen kommer från Bourgogne.
Art.nr: 2185 - Pris: 95 kr

Aphros Loureiro

Aphros Loureiro 2020

Den här nyanserade och fruktiga portugisen kittlar härligt i gommen med sina gula päron, persika och friska toner av ananas. Aphros Loureiro som är gjord på Loureirodruvan, den mest odlade i distriktet Vinho Verde, är väl värd att prova till årets kräftskiva.
Art.nr: 3932 - Pris: 144 kr

Terra Scania Vingården i Klagshamn

Terra Scania Vingården i Klagshamn 2021

Att blanda in lite sötma i ett friskt och fruktigt vin tycker vi ger den absolut bästa samklangen med kräftans umamismak. Prova gärna detta svenska kvalitetsvin som förutom syrliga äpplen och päron bär på smak av persika, fläder, honungsmelon samt färska sommarörter.
Art.nr: 38008 - Pris: 189 kr

André Clouet Grande Réserve

André Clouet Grande Réserve

Det finns många bra viner som alla passar till årets kräftskiva. Men det blir nog svårt att finna ett mer hedrande än denna friska Champagne. André Clouet med sina röda äpplen, rostade bröd och apelsintoner är det bästa valet, om vi är tvungna att välja.
Art.nr: 7686 - Pris: 329 kr


Du kanske även vill läsa dessa