HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Alla hjärtans dag med Robin

Snart är äntligen det dags för alla hjärtans dag. En av årets höjdpunkter enligt mig. Då jag är lite lätt romantiskt lagd brukar jag planera dagen in i minsta detalj för att vara säker på att den blir just så fantastisk som den kan bli. Vinet är såklart en otroligt viktig komponent i firandet och jag brukar beställa mina favoriter i god tid så de hinner komma innan den 14e. Här kommer några tips från mig.

”Såklart inleder jag kvällen med ljuva bubblor, följt av ett stiligt rödvin till middagen. Förslagsvis en Pinot Noir. Elegant, gott och romantiskt.” – Robin

Den är sjukt bra för sitt pris, det är nästan löjligt. Här kan man snacka fynd.

Smakrik, komplex med mineral karaktär, välbalanserad med gröna äpplen, medellång eftersmak med elegans, ursprungstypisk.

750 ml - 12.5% -
124 kr

Är det en dejt med någon jag gillar hade jag nog gått på en Champagne. Pol Roger Non Vintage är ett säkert kort, otroligt gott!

Bra balans, mjuka bubblor, nötig, inslag av choklad, hasselnöt, fin fruktsyra, citrus, lime, brödig, rostade toner I eftersmak.

750 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
489 kr

Den här är dyrare, men den är i mitt tycke även godare. Och rosé känns väldigt fint att bjuda på.

Välbalanserad, fruktsyrlig ton, inslag av hallon, röda bär, röd mango, bra syra som ligger kvar och möter upp en lite brödig och nötig ton i avslut. relativt lång eftersmak.

750 ml - 12% -
599 kr

Två röda favoriter som funkar till det mesta. Själv kör jag nog på en tryffelpasta, eller en risotto med champinjoner.

Prisvärd klassisk Pinot, precis rätt i smak och doft. Bonuspoäng för att den har snygg etikett! Man vill gärna ställa fram en snygg flaska på bordet.

Bärig, kryddig med inslag av fat, hallon, lingon, muskot och vanilj.

750 ml - 12.5% -
149 kr

Ett dyrare alternativ, med större komplexitet och längre eftersmak. Vill man imponera på sitt sällskap så väljer man den här, helt klart.

Aningen lingonbitter, fruktig, bärig, inslag av mineral, blåbär, lingon, enbär i sval stil och med medellång eftersmak med viss tanninton.

750 ml - 13% -
189 kr

Gå till Monicas Alla Hjärtans dag-tips!


Robin Källström

Du kanske även vill läsa dessa