HEM

Aktuellt

4 festliga drinkar till St. Patrick’s Day

Snart är det St. Patrick’s Day – dags att klä dig i grönt och skråla irländska folkvisor medan du njuter av klassiskt irländska drycker. För många är det givetvis den världsberömda ölen Guinness som står på menyn, men Irland har mycket mer att bjuda på. Här har vi samlat fyra roliga och smakrika drinkar att njuta av på dagen när alla är irländare!

Irish Coffee

Ingen lista över irländska drinkar är komplett utan Irish Coffee. Denna drink är känd överallt och är världens mest beställda kaffedrink. Här är den gjord lite krämigare med en lyxig touch av muskotnöt.

4 cl Bailey’s Irish Cream
4 cl irländsk Whiskey
1 kopp färskbryggt kaffe
1 msk lättvispad grädde
Lite nyriven muskotnöt

Häll Baileys och Whiskey i ett förvärmt, värmetåligt glas som rymmer ca 25-30 cl. Fyll på med kaffet och toppa med lättvispad grädde. Riv lite muskotnöt på toppen och servera.

Källa: insanelygoodrecipes
 

Black Velvet Cocktail

För dig som vill lyxa till din Guinness är detta drinken för dig. Kombinationen av öl och mousserande vin är oväntat bra, där de friska och syrliga tonerna från vinet möter ölets söta toner av lakrits och kaffe.

7 cl mousserande vin
7 cl Guinness

Häll det mousserande vinet i ett champagneglas. Fyll försiktigt på med Guinness. Servera och njut.

Källa: today.com

Bailey’s Irish Float

Vill du servera en efterrätt med irländska förtecken är denna float helt perfekt. Den kalla glassen lyfter smaken av Guinness och chokladsåsen är verkligen pricken över i.

2 kulor vaniljglass
3 cl Bailey’s Irish Cream
50 cl Guinness
Chokladsås

Lägg två kulor vaniljglass i ett glas som rymmer minst 65 cl. Häll på Baileys och hälften av Guinness. Rör om så att Bailey’s och öl blandar sig. Fyll upp med resten av Guinness och toppa med rikliga mängder chokladsås. Servera med en lång sked.

Källa: sweetcsdesigns.com 
  

The Irish Maid

Denna drink är mer klassisk, både till smak och till utseende. De friska smakerna av fläder och gurka gör att den inte blir för söt, samtidigt som den irländska whiskeyn verkligen kommer till sin rätt.

6 cl Jamesons Irish Whiskey
3 skivor färsk gurka
1,5 cl S:t Germain fläderlikör
2 cl färskpressad citronjuice
2 cl sockerlag

Lägg två skivor gurka i en shaker och krossa med en muddlare. Tillsätt whiskeyn, fläderlikör, citronjuice och sockerlag. Fyll på med mycket is och skaka i 10-15 sekunder tills shakern är riktigt kall. Sila upp i ett selterglas med en stor isbit. Garnera med den sista gurkskivan och servera.

Källa: awortheyread.com


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

3 blodiga drinkar till Halloween

3 blodiga drinkar till Halloween

Halloween står för dörren – och det är läge att planera festen med skräckinjagande drinkar. Vinguiden har drinktipsen som gör ditt halloween-party till en succé. Vad sägs om en riktigt läskig ..

Läs mer
6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

Intresset har exploderat och öl är populärare än någonsin. Öl kan också ta dina drinkar till en ny nivå. Här är sex härligt fräscha öldrinkar du borde testa. Öltrenden tar aldrig slut — den har slag..

Läs mer
3 fantastiska drinkar gjorda på sommarens läckraste ..

3 fantastiska drinkar gjorda på sommarens läckraste ..

Bästa sommarfrukten? Melon såklart! Här tipsar vi dig om tre supergoda recept på melondrinkar som svalkar i sommarvärmen. 1. Uppfriskande vattenmelondrink, 2 glas Du behöver: 1 vattenmelon, ca 2 kg..

Läs mer
4 tips som lyfter din grogg

4 tips som lyfter din grogg

En grogg är en oerhört enkel typ av drink som enbart består av två ingredienser. Det betyder att din klassiska rom och cola och gin och tonic är typiska groggar. Men det finns massor av bra sätt att..

Läs mer
5 kaffedrinkar som piggar upp

5 kaffedrinkar som piggar upp

Inför kaffets dag vill vi fira med riktigt goda drinkar. Här har vi valt ut fem riktigt bra kaffedrinkar som kan ge både feststämning och mer energi för nattsudd. Vad sägs om en Kaffe Karlsson efter..

Läs mer
Klara hettan med 5 iskalla drinkar

Klara hettan med 5 iskalla drinkar

Kvicksilvret håller sig runt 30 grader – då gäller det att försöka svalka sig. Här är recepten på 5 riktiga vinnardrinkar som kyler ner dig i hettan. Vad sägs om en Prosecco Slushie med jordgu..

Läs mer