HEM

Aktuellt

4 festliga drinkar till St. Patrick’s Day

Snart är det St. Patrick’s Day – dags att klä dig i grönt och skråla irländska folkvisor medan du njuter av klassiskt irländska drycker. För många är det givetvis den världsberömda ölen Guinness som står på menyn, men Irland har mycket mer att bjuda på. Här har vi samlat fyra roliga och smakrika drinkar att njuta av på dagen när alla är irländare!

Irish Coffee

Ingen lista över irländska drinkar är komplett utan Irish Coffee. Denna drink är känd överallt och är världens mest beställda kaffedrink. Här är den gjord lite krämigare med en lyxig touch av muskotnöt.

4 cl Bailey’s Irish Cream
4 cl irländsk Whiskey
1 kopp färskbryggt kaffe
1 msk lättvispad grädde
Lite nyriven muskotnöt

Häll Baileys och Whiskey i ett förvärmt, värmetåligt glas som rymmer ca 25-30 cl. Fyll på med kaffet och toppa med lättvispad grädde. Riv lite muskotnöt på toppen och servera.

Källa: insanelygoodrecipes
 

Black Velvet Cocktail

För dig som vill lyxa till din Guinness är detta drinken för dig. Kombinationen av öl och mousserande vin är oväntat bra, där de friska och syrliga tonerna från vinet möter ölets söta toner av lakrits och kaffe.

7 cl mousserande vin
7 cl Guinness

Häll det mousserande vinet i ett champagneglas. Fyll försiktigt på med Guinness. Servera och njut.

Källa: today.com

Bailey’s Irish Float

Vill du servera en efterrätt med irländska förtecken är denna float helt perfekt. Den kalla glassen lyfter smaken av Guinness och chokladsåsen är verkligen pricken över i.

2 kulor vaniljglass
3 cl Bailey’s Irish Cream
50 cl Guinness
Chokladsås

Lägg två kulor vaniljglass i ett glas som rymmer minst 65 cl. Häll på Baileys och hälften av Guinness. Rör om så att Bailey’s och öl blandar sig. Fyll upp med resten av Guinness och toppa med rikliga mängder chokladsås. Servera med en lång sked.

Källa: sweetcsdesigns.com 
  

The Irish Maid

Denna drink är mer klassisk, både till smak och till utseende. De friska smakerna av fläder och gurka gör att den inte blir för söt, samtidigt som den irländska whiskeyn verkligen kommer till sin rätt.

6 cl Jamesons Irish Whiskey
3 skivor färsk gurka
1,5 cl S:t Germain fläderlikör
2 cl färskpressad citronjuice
2 cl sockerlag

Lägg två skivor gurka i en shaker och krossa med en muddlare. Tillsätt whiskeyn, fläderlikör, citronjuice och sockerlag. Fyll på med mycket is och skaka i 10-15 sekunder tills shakern är riktigt kall. Sila upp i ett selterglas med en stor isbit. Garnera med den sista gurkskivan och servera.

Källa: awortheyread.com


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

5 kaffedrinkar som piggar upp

5 kaffedrinkar som piggar upp

Inför kaffets dag vill vi fira med riktigt goda drinkar. Här har vi valt ut fem riktigt bra kaffedrinkar som kan ge både feststämning och mer energi för nattsudd. Vad sägs om en Kaffe Karlsson efter..

Läs mer
Goda kaffedrinkar för höstiga dagar

Goda kaffedrinkar för höstiga dagar

Äntligen är tiden inne för kaffedrinkar! Hösten är på intåg och luften är sådär ljuvligt frisk. Det är dags att plocka fram din mysigaste tröja och frossa i mängder av tända ljus – och njuta av en r..

Läs mer
Hard seltzers – drycken som gör braksuccé

Hard seltzers – drycken som gör braksuccé

Här är nya trenden som fullkomligt exploderat i Sverige. Hard seltzer tycks vara drycken på allas läppar i sommar. Men vad är det egentligen? Vinguiden reder ut historien bakom den nya uppfriskande ..

Läs mer
3 underbara drinkar med nyttiga inslag

3 underbara drinkar med nyttiga inslag

Kan man njuta av en drink och samtidigt känna sig nyttig? Jodå, om du minskar lite på alkoholen och öser på med andra ingredienser. Här är tre perfekta drinkar som både är goda – och faktiskt ..

Läs mer
Hemmagjorda frukt- och bärdrinkar som du måste prova

Hemmagjorda frukt- och bärdrinkar som du måste prova

Nu är det skördetid och äntligen dags att ta hand om trädgårdens alla delikatesser som du enkelt förvandlar till supergoda drinkar. Vi står fast vid att päron och hösthallon alltid är godare i glase..

Läs mer
6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

6 fräscha öldrinkar du måste testa nu i vår

Intresset har exploderat och öl är populärare än någonsin. Öl kan också ta dina drinkar till en ny nivå. Här är sex härligt fräscha öldrinkar du borde testa. Öltrenden tar aldrig slut — den har slag..

Läs mer