HEM

Aktuellt

4 festliga drinkar till St. Patrick’s Day

Snart är det St. Patrick’s Day – dags att klä dig i grönt och skråla irländska folkvisor medan du njuter av klassiskt irländska drycker. För många är det givetvis den världsberömda ölen Guinness som står på menyn, men Irland har mycket mer att bjuda på. Här har vi samlat fyra roliga och smakrika drinkar att njuta av på dagen när alla är irländare!

Irish Coffee

Ingen lista över irländska drinkar är komplett utan Irish Coffee. Denna drink är känd överallt och är världens mest beställda kaffedrink. Här är den gjord lite krämigare med en lyxig touch av muskotnöt.

4 cl Bailey’s Irish Cream
4 cl irländsk Whiskey
1 kopp färskbryggt kaffe
1 msk lättvispad grädde
Lite nyriven muskotnöt

Häll Baileys och Whiskey i ett förvärmt, värmetåligt glas som rymmer ca 25-30 cl. Fyll på med kaffet och toppa med lättvispad grädde. Riv lite muskotnöt på toppen och servera.

Källa: insanelygoodrecipes
 

Black Velvet Cocktail

För dig som vill lyxa till din Guinness är detta drinken för dig. Kombinationen av öl och mousserande vin är oväntat bra, där de friska och syrliga tonerna från vinet möter ölets söta toner av lakrits och kaffe.

7 cl mousserande vin
7 cl Guinness

Häll det mousserande vinet i ett champagneglas. Fyll försiktigt på med Guinness. Servera och njut.

Källa: today.com

Bailey’s Irish Float

Vill du servera en efterrätt med irländska förtecken är denna float helt perfekt. Den kalla glassen lyfter smaken av Guinness och chokladsåsen är verkligen pricken över i.

2 kulor vaniljglass
3 cl Bailey’s Irish Cream
50 cl Guinness
Chokladsås

Lägg två kulor vaniljglass i ett glas som rymmer minst 65 cl. Häll på Baileys och hälften av Guinness. Rör om så att Bailey’s och öl blandar sig. Fyll upp med resten av Guinness och toppa med rikliga mängder chokladsås. Servera med en lång sked.

Källa: sweetcsdesigns.com 
  

The Irish Maid

Denna drink är mer klassisk, både till smak och till utseende. De friska smakerna av fläder och gurka gör att den inte blir för söt, samtidigt som den irländska whiskeyn verkligen kommer till sin rätt.

6 cl Jamesons Irish Whiskey
3 skivor färsk gurka
1,5 cl S:t Germain fläderlikör
2 cl färskpressad citronjuice
2 cl sockerlag

Lägg två skivor gurka i en shaker och krossa med en muddlare. Tillsätt whiskeyn, fläderlikör, citronjuice och sockerlag. Fyll på med mycket is och skaka i 10-15 sekunder tills shakern är riktigt kall. Sila upp i ett selterglas med en stor isbit. Garnera med den sista gurkskivan och servera.

Källa: awortheyread.com


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Mocktail på svenska råvaror: ”Fantastiska somm..

Mocktail på svenska råvaror: ”Fantastiska somm..

Även om du avstår från alkohol kan du njuta av en sommardrink. Bartendern Calle Olson tipsar om några mocktails-recept gjorda på underbara, svenska råvaror. – Vi har så otroligt många, fina rå..

Läs mer
Drick något värmande under sportlovet

Drick något värmande under sportlovet

Snart är det dags för sportlov och då åker många familjer till fjällvärlden för att njuta av skidåkning och andra vinteraktiviteter. Efter ett par timmar i backen kan man bli sugen på något värmande..

Läs mer
4 champagnedrinkar som svalkar i värmen

4 champagnedrinkar som svalkar i värmen

Högtryck och värme är på väg att skölja över Sverige. Då kanske du vill förbereda dig på svalkande drinkar? Här ger vi recepten på såväl klassiker som mindre kända bubbeldrinkar. Alla har en sak gem..

Läs mer
Klara hettan med 5 iskalla drinkar

Klara hettan med 5 iskalla drinkar

Kvicksilvret håller sig runt 30 grader – då gäller det att försöka svalka sig. Här är recepten på 5 riktiga vinnardrinkar som kyler ner dig i hettan. Vad sägs om en Prosecco Slushie med jordgu..

Läs mer
Vinnardrinken med röda myror

Vinnardrinken med röda myror

Nu avslöjar vinnaren i Hernö Gin Cocktail Awards 2019 receptet God’s Country, den uppmärksammade drinken med röda myror. Raphael Redant från Stich Bar i Sydney, Australien, tog hem priset tidigare i..

Läs mer
Fira Gin & Tonic-dagen med 3 fantastiska drinkar

Fira Gin & Tonic-dagen med 3 fantastiska drinkar

Missa inte Svenska Gin & Tonic-dagen den 20 april. Här listar vi tre svenska ginsorter och drinkrecept att skåla in bemärkelsedagen med. 1. Klassisk Gin & Tonic med Hernö Gin   Från va..

Läs mer