HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

10 fantastiska viner till sommarens grillfester

När solen strålar är det dags att ta fram grillen och bjuda på en härlig smakfest. För att matcha matens rökiga toner har vi tagit fram 10 perfekta “grillviner” som du bara måste testa. Vinerna funkar till allt från kyckling, nötkött och vegetariskt.

1. The Chocolate Block

The Chocolate Block

The Chocolate Block 2020

Detta sydafrikanska vin bjuder, som namnet antyder, på en hint av choklad. Detta kompletteras med en tydlig karaktär av rostade ekfat, inslag av plommon, röda vinbär, mandel och kaffe. Det ger en utvecklad smak som lämpar sig väl till kryddstarka och smakrika kötträtter.

Finns i Systembolagets beställningssortiment.

Art.nr: 2086 - Pris: 249 kr

2. Reyneke Cornerstone

Reyneke Cornerstone

Reyneke Cornerstone 2018

Även detta vin kommer från Sydafrika och bjuder på en intensiv smakupplevelse. Vinet har skarpa tanniner med toner av mörka bär, svarta vinbär, örter och ekfat med en bra avslutning av kakao och rostat kaffe. Det matchar med andra ord utmärkt till grillade rätter av både lamm, fläsk och nöt.

Finns i Systembolagets beställningssortiment.

Art.nr: 73639 - Pris: 199 kr

3. Tancredi, Dolce & Gabbana

Tancredi Dolce & Gabbana

Tancredi Dolce & Gabbana 2018

Genom ett samarbete mellan vinhuset Donnafugata och modehuset Dolce & Gabbana har vi fått detta unika rödvin. De båda husen har sitt ursprung på Sicilien och vinet är en hyllning till öns kulturliv och hantverk. Vinet har lagrats på franska ekfat i 14 månader och därefter på flaska i tre år. Resultatet är en fyllig och välbalanserad smak med toner av svarta vinbär, plommon, kakao och tobak. Vinet passar utmärkt till rätter av nöt och vilt eller veganska tallrikar.

Finns i Systembolagets beställningssortiment.

Art.nr: 54909 - Pris: 399 kr

4. Gérard Bertrand Château L’Hospitalet La Réserve Rouge

Gérard Bertrand Château L'Hospitalet La Réserve Rouge

Gérard Bertrand Château L'Hospitalet La Réserve Rouge 2020

Detta franska vin från regionen Languedoc-Roussillon består av druvorna Syrah, Grenache samt Mourvedre och har lagrats ett år på ekfat. Det ger vinet en nyanserad och balanserad smak med fatkaraktär. Vinet har inslag av björnbär, plommon, lavendel, kakao, lagerblad, vanilj, fikon och svartpeppar. Ett perfekt val till rätter av mörkt kött såsom nöt eller gärna vilt.

Finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

Art.nr: 73142 - Pris: 189 kr

5. Il Seggio

Il Seggio Poggio al Tesoro

Il Seggio Poggio al Tesoro 2019

Från italienska Toscana kommer detta vin gjort på druvorna Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Petit Verdot. Det har också lagrats på ekfat, vilket gett vinet en nyanserad smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kaffe, kakao, korinter, ceder och vanilj. Det passar med andra ord utmärkt till grillat mörkt kött såsom lamm, vilt eller nöt.

Finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

Art.nr: 2547 - Pris: 199 kr

6. Savigny-lès-Beaune Les Lavières

Savigny-lès-Beaune Les Lavières Premier Cru

Savigny-lès-Beaune Les Lavières Premier Cru 2019

Detta Pinot Noir från franska Bourgogne bjuder på en kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, med inslag av skogshallon, sandelträ, jordgubbar, nougat, vitpeppar och lingon. Det gör att vinet passar väl till rätter av feta eller vilda fåglar samt lamm och fläsk.

Finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

Art.nr: 2594 - Pris: 329 kr

7. Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes

Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes

Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes 2020

Från franska Pays d’Oc kommer det här vinet som är gjort på druvan Carignan. Efter fyra månader på ekfat har det fått en fruktig smak med inslag av fat, svarta vinbär, plommon, skogshallon, choklad, viol och vanilj. Smakerna gifter sig därför väl med rätter av lamm eller nöt.

Finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

Art.nr: 2257 - Pris: 95 kr

8. Piccini Chianti

Piccini Chianti

Piccini Chianti 2020

Tänker du servera vegetariskt eller rätter av ljusare kött är detta vin från italienska Chianti ett bra val. Vinet är gjort på druvan Sangiovese, där en del av vinet kommer från sent skördade druvor som fått hänga kvar och torka på vinrankorna. Vinet har en bärig smak med inslag av körsbär, örter och skogshallon som på ett förtjänstfullt sätt kompletterar lättare maträtter.

Finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

Art.nr: 22467 - Pris: 92 kr

9. Irwin & Ribera del Duero

Irwin & Ribera del Duero

Irwin & Ribera del Duero 2019

Även detta spanska vin från Ribera del Duero är ett givet val på sommarens grillfester. Vinet har en fruktig smak med inslag av svarta plommon, svarta vinbär, körsbär, hallon, viol och lavendel. Njut av ett glas tillsammans med grillade rätter av mörkt kött.

Finns i Systembolagets beställningssortiment.

Art.nr: 54300 - Pris: 139 kr

10. Amasole Barbera d’Alba

Amasole Barbera d'Alba

Amasole Barbera d'Alba 2020

Det här mörka vinet med blåröd färg från världskända distriktet Piemonte är ett perfekt val för dig som vill bjuda på en härlig grillkväll. Vinet är fruktigt och smakrikt med toner av björnbär, blå plommon, körsbär, hallon, viol, örter och fat.

Finns i Systembolagets beställningssortiment.

Art.nr: 55571 - Pris: 139 kr

 

 


Du kanske även vill läsa dessa