HEM

Aktuellt

Världsrekord i champagneprovning

Vinguiden kommer hålla världens största champagneprovning. Den 28 oktober är det nämligen dags på Stockholm Waterfront då Vinguiden håller Master Class med efterföljande champagneprovning. Världens största.

TILL DIG SOM HAR KÖPT BILJETT:
PROVNINGEN HÅLLS KL 16.00 TILL 18.00.
INSLÄPP SKER FRÅN KL 15.00.
(Åldersgräns 18 år.)

PROVNINGEN ÄR ETT FULLBOKAT VÄRLDSREKORDFÖRSÖK OCH ALLA PLATSER SKA UTNYTTJAS. OM DU INTE KAN KOMMA – GE DIN BILJETT TILL EN VÄN SOM KAN DELTA I DITT STÄLLE. VÄLKOMMEN!

Sverige är en av världens tio viktigaste marknader för Champagne. Alltsedan millennieskiftet har konsumtionen av det nordfranska bubbelvinet stigit. Men vi konsumerar inte bara mer, utan betalar också gärna lite mer för det mousserande vinet. Dessutom har kunskapen skjutit i höjden.

Det vill vi på Vinguiden fira på vårt speciella sätt: Genom att arrangera världens största champagneprovning. Det gör vi på Stockholm Waterfront lördagen den 28 oktober. Alla som deltar på provningen får också ett diplom med sig hem som visar att man har varit med och satt världsrekord.

Det är inte bara en vanlig provning för att sätta världsrekord. Det är även en Master Class där vinutbildaren och Vinguidens Johan Franco Cereceda går igenom de olika champagnestilarna, blickar tillbaka på en spännande historia och tittar på de förutsättningar som finns i Champagne och det som gör vinet oomtvistat störst när det kommer till bubbelvin. För de är många – förutsättningarna.



Champagne är ju inte bara ett riktigt bra vin tack vare jordmånen eller druvorna. Det är betydligt mer än så, det är traditioner, druvblandningar, stilar, läge på vingårdar, uppbindning av rankorna, när druvorna skördas, hur de skördas, lagring, stål eller ekfat, hur länge… Det är med andra ord en mängd olika parametrar som det tas hänsyn till för att göra ett stort vin.

Under Master Classen och provningen kommer även en representant från Guinness World Records att vara på plats. Dels för att räkna deltagare, dels för att se att provningen går rätt till. Det finns nämligen en rad kriterier för att Vinguidens event ska bli godkänt. Inte bara att antal besökare ska överstiga det tidigare rekordet, det måste provas champagne i tre stilar och inramningen ska vara seriös.

Vinguiden har alltså en rad spännande utmaningar att hantera. Logistiken med flaskor, glas och servering är en del, den andra att både föreläsning och provning ska vara tilltalande. Det handlar ju – trots allt – om att det ska vara intressant även när man sätter världsrekord.

Hitta tips inför eventet här!


Johan Franco Cereceda

Du kanske även vill läsa dessa

Så fixar du julen – 8 viner att ge bort i julklapp

Så fixar du julen – 8 viner att ge bort i julklapp

Är det svårt att bestämma vilket vin du ska ge bort i jul? Det finns så mycket att välja på. Söker du rött, vitt eller rosé? Kanske en lyxig champagne? Den här listan har något av allt. Vi har samla..

Läs mer
Det drack gästerna på Nobelfesten 2019

Det drack gästerna på Nobelfesten 2019

En Taittinger-champagne, ett italienskt rödvin och ett Eiswein från Österrike Dryckerna höll toppklass på Nobelbanketten 2019. Vi berättar mer om flaskorna – och vilka du kan beställa på Syste..

Läs mer
Veuve Clicquot vintage-utgåva

Veuve Clicquot vintage-utgåva

”Ett universum av aromer och smaker”. – nu kommer vintagechampagne från Veuve Clicquot Skapad av druvor från de 17 finaste vinodlingarna. Här är vintagechampagnen som är en fullträ..

Läs mer
”Brangelina” ska göra unik rosé-champagn..

”Brangelina” ska göra unik rosé-champagn..

De slåss om sina barn och om pengar. Men när det gamla Hollywoodparet Brad Pitt och Angelina Jolie ska ge ut en ny champagne kan de faktiskt samsas. – Vi har kombinerat kunskapen från Provence med c..

Läs mer
Vin och whisky kan vara tryggare än börsen

Vin och whisky kan vara tryggare än börsen

När börsen faller kan vin och whisky vara en säker investering. Champagne och fina italienska viner ökade med 6-8 procent förra året, medan whisky klättrade fem procent. – Trots en långsammare öknin..

Läs mer
Champagne – klassiker och spännande nyheter

Champagne – klassiker och spännande nyheter

Bubbel från Champagne är en lyx som alla har råd med. Visst, mousserande vin från ett av Frankrikes mest omtalade distrikt kan verkligen kosta skjortan, men det finns också ett stort urval av flasko..

Läs mer