HEM

Aktuellt

Tävla med Sparkling Stockholm – vinn biljetter

Den 11-12 mars är det dags för eventet Sparkling Stockholm som i år äger rum på Waterfront Stockholm. Här samlas de allra kunnigaste inom champagne, cava, crémant och andra mousserande viner under två heldagar. Vinguiden har fått chansen att tävla ut biljetter till mässan – klicka på länken nedan för att tävla.

Här berättar Hanna Wreeth, som är mässansvarig på Svenska Dryckesmässor, om det här bubblande eventet.

Hanna, varför ska man besöka Sparkling Stockholm?
– På Sparkling Stockholm har du möjlighet att smaka på massor av olika bubblor och dessutom jämföra olika sorter, prisklasser och årgångar. Du kan fördjupa din kunskap, hitta nya favoriter och få höra historien bakom drycken berättad av stolta ambassadörer.

– Att dessutom fira att vi äntligen får mötas igen efter två år av pandemi görs ju bäst på Stockholm Waterfront och Sparkling Stockholm.

Vad ser du själv mest fram emot med Sparkling Stockholm?
– Att få uppleva atmosfären av en dryckesmässa igen. Att få höra sorlet av glada besökare och ljudet av poppande korkar!

Många har kanske aldrig besökt en dryckesmässa förut, vad har du för tips till förstagångsbesökare?
– Var nyfiken! Prova olika sorter och prisklasser. Sätt som mål att hitta minst en ny favorit som alltid ska ligga hemma på kylning.

– Kom dessutom ihåg att dricka som ett proffs. Smaka, spotta och drick mycket vatten.

Missa inte Sparkling Stockholm – se till att skaffa din biljett redan idag – läs mer här.

Tävla om biljetter till mässan här!


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Alsace

Alsace

Frankrikes torraste område, men också ett av de nordligaste. Tacka Les Vosges för det, bergskedjan som skyddar det nordfranska vindistriktet från nederbörd. Vinerna blir därefter, aromatiska, eldiga..

Läs mer
Succén: Biljetterna snart slut till bubbel-mässan

Succén: Biljetterna snart slut till bubbel-mässan

Ett bubblande event med enbart mousserande vin. Den 7 mars är det premiär för Sparkling Stockholm på Stockholm Waterfront. Men om du vill gå på eventet bör du boka biljett snarast. – Den enda tid so..

Läs mer
Succé-cavan tillbaka – med ny vinterdesign

Succé-cavan tillbaka – med ny vinterdesign

Regnbågsflaskan blev en succé när den kom i somras. Nu kommer True Colors Cava i en vinter-edition. Och även den här gången är Camilla Thulin designer: – Det är alltid trevligt att förena nytta med ..

Läs mer
Fem bra bubbel från Italien

Fem bra bubbel från Italien

Bubbelvin från Italien är mer än prosecco. Det finns torrt, komplext och sött konsumtionsvänligt. Rätt bubbel i rätt sammanhang är emellertid det viktiga att tänka på. Här hittar du fem kul bubbel f..

Läs mer
Fira International Bubbly Day med sprakande bubbel

Fira International Bubbly Day med sprakande bubbel

Varje år firas International Bubbly Day som alltid infaller den första lördagen i juni. I år är alltså den 4 juni som gäller. Ta fram dina finaste champagneglas, låt champagnekorkarna smälla och de ..

Läs mer
Mousserande gott – i fyra olika stilar

Mousserande gott – i fyra olika stilar

Låt sommaren bubbla lite extra – och låt oss hjälpa dig hitta annat än champagne som omväxling. Här är snabbguiden till några mousserande viner i olika stilar, prisklasser och från olika urspr..

Läs mer