HEM

Aktuellt

Avslöjat: Här är världens 10 hetaste drinkar 2021

Sugen på en drink i helgen? Här är recepten du inte får missa: Världens 10 populäraste cocktails under 2021. Det är de klassiska njutningarna som består när trenderna kommer och går.

Vad kan sitta bättre än en riktigt god drink när kvällssolen gassar på försommaren? Inte mycket. Somriga modedrinkar i alla ära – men de är ungefär som flugorna. De kommer och går varje år. Det är de riktigt klassiska drinkarna som består.

Tidningen Drinklab har avslöjat vilka som är de 10 mest populära drinkarna i världen 2021. De har gjort en unik undersökning bland 100 stora barer och rankat de mest beställda drinkarna sammanvägt med de populäraste sökningarna på Drinklabs sajt.

Resultatet visar att de klassiska drinkarna är de flestas favorit. Allra populärast är ”Old fashioned” som gjorde sin debut redan på 1800-talet. Har du inte provat den citron- och apelsinsmakande bourbondrinken ännu? Då är det hög tid att du testar det.

Negroni är god tvåa, och det är en ganska trendig drink just nu. Men även den är en gammal nyhet är långt ifrån ny. Den mixades första gången redan 1919 på Caffè Casoni i Florens. Överste Camillo Negroni bad bartendern, Fosco Scarselli, att spetsa hans favoritcocktail Americano med gin i stället för sodavatten. En ikonisk drink var född.

Det fina med de gamla klassikerna är att de är så lätta att mixa till. En Espresso Martini gör du på ett kick med espresso, vodka och kaffelikör. Både uppiggande och gott! Och har du inte planterat mynta hemma i landet är det hög tid – sedan är mojiton nästan klar.

Här är världens 10 populäraste drinkar 2021:

1. Old Fashioned
2. Negroni
3. Lemon Daiquiri
4. Dry Martini
5. Margarita
6. Espresso Martini
7. Whisky sour
8. Manhattan
9. Aperol Spritz
10. Mojito


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

3 goda och enkla drinkar till kräftskivan

3 goda och enkla drinkar till kräftskivan

Öl och nubbe serveras givet på kräftskivan. Men vad sägs om några fantastiskt goda drinkar att både inleda och avsluta festligheterna med – såklart med akvavit som bas. Då håller du dig till snaps-t..

Läs mer
Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Fem svalkande kaffedrinkar du bör testa i värmen

Temperaturen stiger och sommaren är äntligen här. Då kan det vara dags att kyla ner dig med en kall kaffedrink! Här tipsar vi om fem läskande kaffedrinkar med cold brew, som lämpar sig att avnjutas ..

Läs mer
Coca-Colas nya smaker för att blanda drinkar

Coca-Colas nya smaker för att blanda drinkar

Älskar du rom & cola – eller whisky & cola? Nu släpper Coca-Cola flera lyx-color att göra extra goda drinkar med. Vad sägs om rökig eller blommig Coca-Cola? Nu kommer Coca-Cola Signa..

Läs mer
5 kaffedrinkar som piggar upp

5 kaffedrinkar som piggar upp

Inför kaffets dag vill vi fira med riktigt goda drinkar. Här har vi valt ut fem riktigt bra kaffedrinkar som kan ge både feststämning och mer energi för nattsudd. Vad sägs om en Kaffe Karlsson efter..

Läs mer
Hemmagjorda frukt- och bärdrinkar som du måste prova

Hemmagjorda frukt- och bärdrinkar som du måste prova

Nu är det skördetid och äntligen dags att ta hand om trädgårdens alla delikatesser som du enkelt förvandlar till supergoda drinkar. Vi står fast vid att päron och hösthallon alltid är godare i glase..

Läs mer
Hard seltzers – drycken som gör braksuccé

Hard seltzers – drycken som gör braksuccé

Här är nya trenden som fullkomligt exploderat i Sverige. Hard seltzer tycks vara drycken på allas läppar i sommar. Men vad är det egentligen? Vinguiden reder ut historien bakom den nya uppfriskande ..

Läs mer