HEM

Aktuellt

75 läckra nyheter på Systembolaget

Varje månad släpper Systembolaget ett större antal drycker i det tillfälliga sortimentet. Det handlar om vin, öl och sprit som har stor efterfrågan på den internationella marknaden och som det är begränsad tillgång på. Ofta sker lanseringen på fredagar och dryckerna finns i begränsat antal under en begränsad tid.

Den här gången släppte Systembolaget drygt 50 röda viner den 24 januari. Bland annat kommer ett vin från Vacqueyras som är tillverkat av genache, syrah, mourvèdre och cinsault. Vinet heter Bonpas Vacqueyras Le Grand Cartulaire och kostar 149 kr.

Bland de fyra bordeauxvinerna som släpps så finns Clos Cantenac Grand Cru St Emilion som är gjort på merlot och har lagrats i cirka 20 månader på små franska ekfat, varav cirka 40 procent var nya. Vinet kostar 499 kr.

Från Bourgogneappellationen Mercurey hämtas Mercurey Camille Giroud som kostar 269 kr. Vinet är gjort på pinot noirdruvor från 50 år gamla vinrankor. Vinet har spontanjäst och har lagrats på ekfat.

Den som gillar italienska viner får kanske sitt lystmäte tillfredställt med Brunello di Montalcino Pietroso för 499 kr. En aning mer överkomligt är Poggio a´Frati för 199 kr.

Riojaviner får alltmer en renässans och nu släpps fyra olika etiketter i det tillfälliga sortimentet. Cune Imperial Reserva släpps i tre olika storlekar och en helflaska kostar 285 kr. Viña Tondonia Reserva R López de Heredia Viña Tondonia är från 2007 och kostar 299 kr.

I det vita tillfälliga sortimentet kom 25 nya viner in i fredags. Förutom ett antal franska viner lanseras bland annat fem viner från samma sydafriskansk producent. Palladius The Sadie Family är en blend gjord på inte mindre än elva olika druvsorter och kostar 679 kr.

Från Tyskland hämtas Escherndorfer Lump Silvaner S. Weingut Horst Sauer som är gjort på silvaner och vinifieringen är gjord utan tillsatt jäst.

När det gäller mousserande viner så får champagne och cava sällskap av ett bubbel från Sverige. Det handlar om Skepparps Grand Prix Rosé, för 299 kr.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Vinguiden testar självscanning på Systembolaget

Vinguiden testar självscanning på Systembolaget

Nu kan du blippa vinet och checka ut själv på Systembolaget. Vinguiden har testat höstens stora nyhet – och kunde efter vissa besvär köpa en flaska Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet. – Mottagan..

Läs mer
Så håller Systembolaget öppet i juldagarna

Så håller Systembolaget öppet i juldagarna

Om du vill dricka alkohol vid julbordet bör du planera julen lite extra. Här ger vi dig snabbt koll på Systembolagets öppettider. På fredag den 20 december är det öppet på Systemet till ”minst..

Läs mer
Stor guide: Juninyheter på Systembolaget

Stor guide: Juninyheter på Systembolaget

Smakrikt bubbel från Frankrikes trendregion Jura, burkvin från Chabli och charmig nordspanjor. Det är några av nyheterna i Systembolagets fasta sortiment under juni månad. Här är några av pärlorna! ..

Läs mer
Nya vinlanseringar i februari 2022

Nya vinlanseringar i februari 2022

Under februari lanseras inte mindre än 98 nya viner. Av dessa finner vi 65 stycken i det tillfälliga sortimentet, 29 på internet och 4 i sortimentet “lokalt och småskaligt”. Av dessa har vi valt ut ..

Läs mer
Nyheter från Systembolaget under april

Nyheter från Systembolaget under april

Vårvindarna blåser friskt och påskölen har redan lanserats. Det är med andra ord hög tid att spana in Systembolagets lanseringar under april månad. I april kommer totalt 75 nya viner att ta plats i ..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Nya viner på Systembolaget i ..

Anders Melldén tipsar: Nya viner på Systembolaget i ..

Äntligen är det dags för nya viner på Systembolaget! Årets första riktiga sommarmånad är här och med den ett gäng vinnyheter på Systembolaget. I juni bjuds vi på sommarvitt, picknickrosé och maffigt..

Läs mer