HEM

Aktuellt

”Brangelina” ska göra unik rosé-champagne

De slåss om sina barn och om pengar. Men när det gamla Hollywoodparet Brad Pitt och Angelina Jolie ska ge ut en ny champagne kan de faktiskt samsas.
– Vi har kombinerat kunskapen från Provence med champagne och skapat en ny, unik rosé-champagne, säger deras kollega Marc Perrin.

Brad Pitt och Angelina Jolie har separerat och slagits i en bitter vårdnadstvist, som varit en följetong i de flesta medier de senaste fyra åren. Men det hindrar inte det gamla Hollywoodparet – de kallades ”Brangelina” när de var ett par – från att begrava stridsyxan när det gäller vinproduktion. Nu rapporteras det att de strax kommer att ge ut en unik rosé-champagne.

– Vi kommer att bli det enda champagne-huset som enbart tillverkar rosé. Genom att kombinera kunskapen från Provence med champagne skapar vi en ny, unik rosé-champagne, säger Brangelinas kollega Marc Perrin. Vi jobbar väldigt intensivt med en av Champagnedistriktets hetaste producenter, Rodolphe Péters, som har fått enorm uppmärksamhet för sin ovanliga teknik där han blandar Pinot Meunier med Chardonnay.

Pitts och Jolie har ägt sin vingård Château Miraval i 12 år och den sträcker sig över motsvarande 4,8 kvadratkilometer i närheten av byn Correns, Frankrike – i hjärtat av Provence. Lyxgården har en mängd byggnader från 1600-talet och rymmer 35 rum i huvudbyggnaden och småhusen runtomkring.

1992 köptes Château Miraval av den amerikanska vinskaparen Tom Bove som utvecklade fastigheten till en vingård och blev en av Frankrikes främsta ekologiska vinproducenter. Brad Pitt och Angelina Jolie fortsatte i samma tradition att odla vin och lanserade ”Miraval wines” på alla hjärtans dag, 2012. Deras första 6 000 flaskor rosévin sålde slut på bara fem timmar.

Kan deras rosé-champagne bli en ännu större succé?

Men tills att deras rosé-champagne släpps så passa på att testa deras första vin från 2017:

Miraval Famille Perrin
2022
Miraval Famille Perrin
Doft: Kraftfull, lite matbitter, röda äpplen, röd mango i fruktorienterad, komplex stil.

Smak: Fruktig, mer komplex ton, smakrik i generös, matbitter stil, relativt lång eftersmak med örtig karaktär och en liten mineral ton.

750 ml - 13% -
195 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Webb-TV: Nyårschampagne med Vinos

Webb-TV: Nyårschampagne med Vinos

Alf och Petter testar, tipsar och berättar om champagne inför nyårshelgen.

Läs mer
Tareq Taylor: ”Uppvaktad av fem vinbolag”

Tareq Taylor: ”Uppvaktad av fem vinbolag”

Tareq Taylor gör succé och vann en dubbelseger i tv-priset Kristallen: Årets tv-personlighet och Årets livsstilsprogram. Resan dit har varit lång och full av hårt arbete och motgångar. Nu är stjärnk..

Läs mer
Vinguidens världsrekord en succé

Vinguidens världsrekord en succé

Det har säkert inte undgått någon att Vinguiden numera kan titulera sig världsrekordhållare i champagneprovning. Det var i lördags Vinguiden hade lyckats samla 768 personer till sin världsrekordprov..

Läs mer
Vilken rosétyp är du? – stora roséguiden 2024

Vilken rosétyp är du? – stora roséguiden 2024

Red ut ditt rosédrickande med Vinguidens högst ovetenskapliga test, skapat av rosémästaren själv Anders Melldén, som 2016 gav ut boken Rosévin – historien, vinerna och maten därtill. På köpet får du..

Läs mer
Vinguidens världsrekord firar ett år

Vinguidens världsrekord firar ett år

För ett år sedan slog Vinguiden världsrekord i champagneprovning. Hela 768 personer var på plats på Stockholm Waterfront och lyssnade på en master class och fick sedan prova fem bubbel. Succén var e..

Läs mer
Från Måns till Brad Pitt – 10 kändisviner att prova ..

Från Måns till Brad Pitt – 10 kändisviner att prova ..

Idag finns det gott om kändisviner på Systembolaget, och inte bara från svenska kändisar. Vi har samlat en lista med 10 svenska och utländska kändisviner – flera som vi tror att du nog aldrig har pr..

Läs mer