HEM

Aktuellt

Nu kommer fjolårets glögg-succé tillbaka

I fjol sålde 9000 flaskor slut på några timmar. Nu släpps 2019 års upplaga av succéglöggen, Gin & Tonic Glöggen från Stockholms Bränneri – men med en ny smaktwist.
– Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, säger Anna Wikner på Stockholms Bränneri.

Är du beredd den 13 november när Gin & Tonic Glöggen släpps på Systembolaget? Det är risk att den tar slut snabbt även i år. Årets glögg är framtagen i samarbete med Fruktstereo, som är med och driver ciderrevolutionen i Sverige. Det är en glögg baserad på hantverkscider och äppelmust från Fruktstereo tillsammans med gin och tonic från Stockholms Bränneri, uppkryddad med bland annat rönnbär, kardemumma, kanel och apelsin.

Cidern och musten är gjord av äpplen plockade på Solberga, en övergiven äppelträdgård i Skåne. Glöggen är framtagen för att serveras uppvärmd, gärna tillsammans med en kvist rosmarin och en torkad äppelskiva.

– Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, våra 9 000 flaskor sålde slut på några timmar. Året upplaga är djupare med en härlig äppelton från Fruktstereos cider och must. Det känns fantastiskt att ta fram årets glögg tillsammans me Fruktstereo som är en av de främsta och härligaste inom branschen, säger Anna Wikner på Stockholms bränneri.

Stockholms Bränneri är Stockholms första destilleri sedan statliga Vin & Sprit lade ner sin produktion på Reimersholme. De producerar hantverksmässig gin i en gammal Jaguarverkstad mitt på östra Södermalm i Stockholm i deras sedan nyligen två pannor. Fruktstereo drivs av sommeliervännerna Karl Sjöström och Mikael Nypelius och har sakteliga börjat omförhandla ciderns position i krog-Sverige. Allt sker i liten skala med ambitionen att skapa dryck som speglar fruktens egen karaktär och växtplats.

Beställning görs från 10.00 den 13 november direkt på Systembolagets hemsida och kan levereras till samtliga systembolagsbutiker i Sverige.

AB Stockholm Bränneri Gin & Tonic Glögg
2019
AB Stockholm Bränneri Gin & Tonic Glögg
Doft: Mycket aromatisk doft med tydliga inslag av pomerans, enbär och klassiska julkryddor.

Smak: Smakrik glögg med tydliga julkryddor, enbär, vanilj, pomerans och en märkbar tonic-beska.

500 ml - 15% -
167 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Återlansering av populär glögg från Norbottens Desti..

Återlansering av populär glögg från Norbottens Desti..

Den 18 oktober återlanserar Norrbottens Destilleri, det nordligaste destilleriet i landet, sin handgjorda spritglögg Seaberry. Denna smakrika glögg har fått sin karaktär genom en harmonisk blandning..

Läs mer
Här är årets första glöggnyheter

Här är årets första glöggnyheter

Redo för julen? Det är i alla fall glöggtillverkarna, som nu släppt de första flaskorna på Systembolagets beställningssortiment. Här är Blossas och Saturnus bidrag till årets dryck vid julbordet. De..

Läs mer
Årets stora glöggnyhet är här: Blossa 21

Årets stora glöggnyhet är här: Blossa 21

Årets stora glöggnyhet är inspirerad av den spanska staden Valencia. Blossa 21 är en hyllning till solmogna apelsiner. Flaskan är härligt orange – smakmässigt gifter sig glöggkryddor med frisk och s..

Läs mer
Tomte-vinet skapades efter sagostunder

Tomte-vinet skapades efter sagostunder

Nu släpps det perfekta julvinet – en Barolo med en tomte på etiketten. Bakom tomten finns en godnattsaga som berättats på vingården i generationer. – Tomten ses köra över gårdsplanen i en vagn..

Läs mer
Veckans drink: Gibson’s London Dry Gin

Veckans drink: Gibson’s London Dry Gin

Plötsligt inser du att dina gäster är på väg och du har glömt att fundera på vilken välkomstdrink du ska bjuda på. Då passar det utmärkt med en Gibson’s Hugo Cocktail. Den är enkelt att göra, ..

Läs mer
Nu säljs populära julkalendrar – fyllda med öl..

Nu säljs populära julkalendrar – fyllda med öl..

Beery Christmas, utropar bryggerier och erbjuder en ölkalender i december. Här ger vi dig lite inspiration på de läckra förpackningarna – för du kan ju faktiskt göra en egen julkalender med hj..

Läs mer