HEM

Aktuellt

Hemkört överallt via Systembolaget

Snart kan du få ditt vin hemkört av Systembolaget. Ja, hem till dörren alltså. För nu får hela landet tillgång till Systemets leveransservice. Men för att fortsätta vara relevanta måste också Systembolaget utvecklas, det gör vi nu genom att permanente hemleveranser, säger socialminister Lena Hallengren i ett uttalande.

Redan i dag finns det en försöksverksamhet där du kan få hemkörning av alkoholhaltiga drycker via Systembolaget. Via ett nytt avtal blir det en del av ordinarie verksamhet och hela landet får tillgång till tjänsten.

– Svenskarna gillar Systembolagets breda utbud och service, och Sveriges restriktiva alkoholpolitik har ett brett stöd. Men för att
fortsätta vara relevanta måste också Systembolaget utvecklas, det gör vi nu genom att permanente hemleveranser. Så ser vi till att alkoholmonopolet fortsätter att fungera lika bra som idag, säger socialminister Lena Hallengren.

Konsumenternas inköpsmönster har ändrats de senaste åren, och fler och fler handlar via nätet. Regeringen vill att Systembolaget följer
konsumenternas nya inköpsmönster. Därför blir det hemleverans i hela landet. Ett uppdaterat avtal med staten gör det möjligt.

Redan från 1 juli i år börjar hemleverans att rullas ut på fler orter än där det pågått försök. I dag utgör e-handeln bara några få procent av Systembolagets omsättning.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Kanonstart för 2022 med över 150 nya viner

Kanonstart för 2022 med över 150 nya viner

Om du börjat tröttna på Systembolagets utbud och längtar efter något nytt kommer du nu att bli positivt överraskad. För bara under januari månad lanseras nämligen inte mindre än 155 nya viner, varav..

Läs mer
Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinst..

Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinst..

Systembolaget planerar att öppna en Vinstudio i Stockholm. Succén med Ölstudion i Göteborg har gett mersmak. – Om du tittar på hur Ölstudion ser ut, jämfört med en ”vanlig” butik med stort ölsortime..

Läs mer
Ändrade öppettider för Systembolaget

Ändrade öppettider för Systembolaget

Nu får coronaviruset påverkan på Systembolagets öppettider och sortiment. Alla butiker i Stockholm och Gotland öppnar först klockan 12 och många butiker kan stänga en timme senare. Anledningen är pe..

Läs mer
Leif GW: Jag har gärna  kvar Systembolaget

Leif GW: Jag har gärna kvar Systembolaget

Enligt en utredning som presenterades i våras ska Systembolaget läggas ner – och vin säljas överallt till högre pris. Trots att Systemet har högre förtroende än polisen hos svenska folket. – F..

Läs mer
Vinerna som sätter guldkant på första jobbveckan

Vinerna som sätter guldkant på första jobbveckan

Riktiga toppviner dyker upp i Systembolagets första tillfälliga nyhetssläpp efter semestern. Clos Mogador från Priorat är ett kraftfullt vin som lyfter lamm och nötkött till nya höjder. Från Bourgog..

Läs mer
Fira in oktober – med nya viner och öler

Fira in oktober – med nya viner och öler

Ta tillfället i akt och fira in höstens ankomst. Nu släpps många goda oktoberöl och viner som passar till mustig och smakrik höstmat. Oktoberfest räknas till en av världens största partyn och bruka..

Läs mer