HEM

Aktuellt

Leif GW: Jag har gärna kvar Systembolaget

Enligt en utredning som presenterades i våras ska Systembolaget läggas ner – och vin säljas överallt till högre pris. Trots att Systemet har högre förtroende än polisen hos svenska folket.
– För mig får de gärna ha kvar det som det är, de har ett fantastiskt sortiment, säger polisprofessor Leif GW Persson.

Debatten om Systembolagets vara eller icke-vara har varit intensiv under våren, efter att en utredning föreslagit att monopolet ska skrotas. Enligt förslaget ska vin säljas överallt, men med högre skatt för att sänka konsumtionen.

Vinguiden testade förslaget på en av Sveriges mest aktuella vinpersonligheter: Leif GW Persson som släppt tre egna viner. Han är inte förvånad över att Systembolaget har högre förtroende än polisen.
– Det kan jag tro att de har, de har ett väldigt bra utbud och hög tillgänglighet på varor.

Leif GW Persson som senaste året själv har gjort stor försäljningssuccé är tveksam till att skrota Systembolagets monopol.
– För mig går de gärna ha kvar det gamla Systemet, som det är i dag, säger han till Vinguiden.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Spännande nyheter dyker upp på Systemet

Spännande nyheter dyker upp på Systemet

Trött på ditt vanliga vin eller öl? Så gott som varje vecka släpper Systembolaget dussintals nyheter i det tillfälliga sortimentet. Dessutom släpps flera nyheter i beställningssortimentet. Här är nå..

Läs mer
Här gör Leif GW första reklamfilmen – för sitt..

Här gör Leif GW första reklamfilmen – för sitt..

Kan man göra ett kriminaldrama av ett rödvin? Ja, det tyckte regissören Felix Herngren och lät Leif GW Persson vara sig själv i filmen. – Jag har aldrig filmat med en professor i huvudrollen förut, ..

Läs mer
Svenskarna bunkrar toapapper – men inte vin oc..

Svenskarna bunkrar toapapper – men inte vin oc..

Svenska folket bunkrar toalettpapper på grund av coronaoron – men märkligt nog inte öl, vin och sprit. Systembolaget vittnar om något fler kunder än normalt – men ingen hamstring. – Vi har sett ett ..

Läs mer
Så höjs skatten på öl, vin och sprit

Så höjs skatten på öl, vin och sprit

Skatten på alkohol kommer att höjas – för att betala ett förstärkt svenskt försvar. Regeringen ska presentera förslag på höjningar som börjar gälla från 2023. Det är första gången sedan 2017 skatter..

Läs mer
Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Fyra nyheter på Systembolaget i maj

Under maj månad kommer hela 143 nya viner att landa i Systembolagets sortiment. Av dessa finns 74 st i det tillfälliga sortimentet, 56 st i webbsortimentet och 13 st i sortimentet lokalt & småsk..

Läs mer
Nyheter från Systembolaget under april

Nyheter från Systembolaget under april

Vårvindarna blåser friskt och påskölen har redan lanserats. Det är med andra ord hög tid att spana in Systembolagets lanseringar under april månad. I april kommer totalt 75 nya viner att ta plats i ..

Läs mer