HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Nyheter från Systembolaget under april

Vårvindarna blåser friskt och påskölen har redan lanserats. Det är med andra ord hög tid att spana in Systembolagets lanseringar under april månad. I april kommer totalt 75 nya viner att ta plats i sortimentet. Av dessa finns hela 63 i det tillfälliga sortimentet medan Lokalt & Småskaligt får elva nyheter och webbsortimentet får ett vin från Tyskland.

Vi har valt att titta närmare på fyra viner som kan vara extra intressanta den här månaden.

Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese
2008
Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese
Först ut är webbsortimentets enda lansering, ett tyskt Rieslingvin från 2008. Vinet är producerat av Dr. Loosen, som anses vara en av världens mest inflytelserika vintillverkare.
Vinet är sött men ändå fräscht och krispigt, med toner av honung, stenfrukt samt fläder. Vinet går att beställa från den 7/4 och kostar 499 kr.
750 ml - 7.5% -
499 kr

The MVP
The MVP
Från det lokala sortimentet kunde vi inte motstå detta sträva fruktvin från den svenska tillverkaren Fruktstereo. Vinet har en fruktig, mycket frisk smak med liten strävhet, inslag av röda äpplen, päron, citron, halm och färska örter.
Det lämpar sig väl som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk, kyckling och grönsaker. Vinet har säljstart den 4/4, och kostar 179 kr.
750 ml - 5.5% - Sockerhalt 1.1 g per 100 ml
179 kr

Paraje Altamira Malbec Bodega Catena Zapata
2019
Paraje Altamira Malbec Bodega Catena Zapata
I det tillfälliga sortimentet hittar vi detta rödvin från Argentina. Det har producerats av Bodega Catena Zapata som tagit fram viner i 120 år. Det ligger med andra ord en enorm erfarenhet bakom det här vinet som är gjort enbart på druvan Malbec.
Vinet har en mycket fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, chokladpraliner, plommon, kaffe, svarta vinbär, ceder, örter och vanilj. Det gör att det passar mycket bra till grillade rätter av nöt eller lamm. Vinet börjar säljas den 8/4 och kostar då 149 kr.
750 ml - 13.5% -
149 kr

Hervé Dubois Blanc de Blancs Grand Cru Millésime
2015
Hervé Dubois Blanc de Blancs Grand Cru Millésime
Sist men inte minst kommer denna franska champagne, som består av druvan Chardonnay. Vinet är tillverkat med traditionella metoder och har lagrats i 6-7 år på sin jästfällning. Det ger vinet en nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, citron, ljust bröd, vit choklad, macadamianötter och mineral.
Det lämpar sig därför utmärkt som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur. Även detta vin lanseras i det tillfälliga sortimentet och började säljas den 1/4 till priset 329 kr.
750 ml - 12% -
329 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Anders Melldén tipsar: Nyheter i september 2022

Anders Melldén tipsar: Nyheter i september 2022

Överraskande välkomstbubbel, finbourgogne från Frankrike, smakrikt av Greklands trenddruva och rött från unge kultkillen Jamie Kutch. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under septemb..

Läs mer
75 läckra nyheter på Systembolaget

75 läckra nyheter på Systembolaget

Varje månad släpper Systembolaget ett större antal drycker i det tillfälliga sortimentet. Det handlar om vin, öl och sprit som har stor efterfrågan på den internationella marknaden och som det är be..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Nyheter i augusti

Anders Melldén tipsar: Nyheter i augusti

Bubblor från alpregionen Savoie, häftigt vin av encruzadodruvan och rött från världens bästa kooperativ. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under augusti månad! Mousserande viner: [..

Läs mer
Spännande nyheter dyker upp på Systemet

Spännande nyheter dyker upp på Systemet

Trött på ditt vanliga vin eller öl? Så gott som varje vecka släpper Systembolaget dussintals nyheter i det tillfälliga sortimentet. Dessutom släpps flera nyheter i beställningssortimentet. Här är nå..

Läs mer
Lysande kvalitet i nya småpartier

Lysande kvalitet i nya småpartier

Fredagen den 22 september är det dags för det emotsedda släppet av småpartier på Systembolaget. Denna gång präglas släppet av kvalitet, svalodlade viner och en intressant spännvidd. Precis som det s..

Läs mer
Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

Lokala påskölen räddad – Systembolaget ändrar ..

De lokala påskölen är räddade – Systembolaget öppnar beställningarna av ”Lokalt & Småskaligt” igen efter en dags stängning. Beskedet var på väg att slå hårt mot många mindre ölbryggerier ..

Läs mer