HEM

Aktuellt

Nyheter från Systembolaget under april

Vårvindarna blåser friskt och påskölen har redan lanserats. Det är med andra ord hög tid att spana in Systembolagets lanseringar under april månad. I april kommer totalt 75 nya viner att ta plats i sortimentet. Av dessa finns hela 63 i det tillfälliga sortimentet medan Lokalt & Småskaligt får elva nyheter och webbsortimentet får ett vin från Tyskland.

Vi har valt att titta närmare på fyra viner som kan vara extra intressanta den här månaden.

Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese
2008
Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese
Först ut är webbsortimentets enda lansering, ett tyskt Rieslingvin från 2008. Vinet är producerat av Dr. Loosen, som anses vara en av världens mest inflytelserika vintillverkare.
Vinet är sött men ändå fräscht och krispigt, med toner av honung, stenfrukt samt fläder. Vinet går att beställa från den 7/4 och kostar 499 kr.
750 ml - 7.5% -
499 kr

The MVP
The MVP
Från det lokala sortimentet kunde vi inte motstå detta sträva fruktvin från den svenska tillverkaren Fruktstereo. Vinet har en fruktig, mycket frisk smak med liten strävhet, inslag av röda äpplen, päron, citron, halm och färska örter.
Det lämpar sig väl som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk, kyckling och grönsaker. Vinet har säljstart den 4/4, och kostar 179 kr.
750 ml - 5.5% - Sockerhalt 1.1 g per 100 ml
178 kr

Catena Paraje Altamira Malbec
2020
Catena Paraje Altamira Malbec
I det tillfälliga sortimentet hittar vi detta rödvin från Argentina. Det har producerats av Bodega Catena Zapata som tagit fram viner i 120 år. Det ligger med andra ord en enorm erfarenhet bakom det här vinet som är gjort enbart på druvan Malbec.
Vinet har en mycket fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, chokladpraliner, plommon, kaffe, svarta vinbär, ceder, örter och vanilj. Det gör att det passar mycket bra till grillade rätter av nöt eller lamm. Vinet börjar säljas den 8/4 och kostar då 149 kr.
750 ml - 13.5% -
159 kr

Hervé Dubois Blanc de Blancs Grand Cru Millésime
2015
Hervé Dubois Blanc de Blancs Grand Cru Millésime
Sist men inte minst kommer denna franska champagne, som består av druvan Chardonnay. Vinet är tillverkat med traditionella metoder och har lagrats i 6-7 år på sin jästfällning. Det ger vinet en nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, citron, ljust bröd, vit choklad, macadamianötter och mineral.
Det lämpar sig därför utmärkt som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur. Även detta vin lanseras i det tillfälliga sortimentet och började säljas den 1/4 till priset 329 kr.
750 ml - 12% -
329 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Kanonstart för 2022 med över 150 nya viner

Kanonstart för 2022 med över 150 nya viner

Om du börjat tröttna på Systembolagets utbud och längtar efter något nytt kommer du nu att bli positivt överraskad. För bara under januari månad lanseras nämligen inte mindre än 155 nya viner, varav..

Läs mer
PSI – nu släpps vinguruns senaste vin

PSI – nu släpps vinguruns senaste vin

Kultvinet PSI kommer med en ny årgång i Systembolagets tillfälliga släpp. Vingurun Peter Sisseck ligger bakom PSI som är döpt efter den 23:e bokstaven i grekiska alfabetet. Dansken Peter Sisseck är..

Läs mer
Rena lyxen när Systembolaget släpper småpartier

Rena lyxen när Systembolaget släpper småpartier

Nu på fredag den 8 september är det dags för lansering av viner under Systembolagets etikett småpartier. Och det är det ena lyxvinet efter det andra som nu finns tillgängligt. Dyrt, visst, men samti..

Läs mer
Småpartier 17 november

Småpartier 17 november

Högt och lågt, dyrt och hyfsat överkomligt. Senaste släppet från Systembolaget erbjuder faktiskt denna gång något för alla. Det gemensamma? Stora upplevelser, faktiskt oavsett pris då många av viner..

Läs mer
Vad händer med gårdsförsäljningen?

Vad händer med gårdsförsäljningen?

Den 9:e december kom den tredje utredningen i frågan om gårdsförsäljning och denna gång verkar det bli av. Men det höjs flera röster både för och emot förslaget. Nedan kan du läsa en sammanfattning ..

Läs mer
Systembolagets öppettider under julen

Systembolagets öppettider under julen

Nu gäller att planera tiden rätt. Julbak, julbord, skinkan som ska griljeras. Och så ska det inhandlas dryck på det statliga monopolet. När systembutikerna nu har öppet… Visst är det bråda dagar inf..

Läs mer