HEM

Aktuellt

Nyheter från Systembolaget under april

Vårvindarna blåser friskt och påskölen har redan lanserats. Det är med andra ord hög tid att spana in Systembolagets lanseringar under april månad. I april kommer totalt 75 nya viner att ta plats i sortimentet. Av dessa finns hela 63 i det tillfälliga sortimentet medan Lokalt & Småskaligt får elva nyheter och webbsortimentet får ett vin från Tyskland.

Vi har valt att titta närmare på fyra viner som kan vara extra intressanta den här månaden.

Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese
2008
Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese
Först ut är webbsortimentets enda lansering, ett tyskt Rieslingvin från 2008. Vinet är producerat av Dr. Loosen, som anses vara en av världens mest inflytelserika vintillverkare.
Vinet är sött men ändå fräscht och krispigt, med toner av honung, stenfrukt samt fläder. Vinet går att beställa från den 7/4 och kostar 499 kr.
750 ml - 7.5% -
499 kr

The MVP
The MVP
Från det lokala sortimentet kunde vi inte motstå detta sträva fruktvin från den svenska tillverkaren Fruktstereo. Vinet har en fruktig, mycket frisk smak med liten strävhet, inslag av röda äpplen, päron, citron, halm och färska örter.
Det lämpar sig väl som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk, kyckling och grönsaker. Vinet har säljstart den 4/4, och kostar 179 kr.
750 ml - 5.5% - Sockerhalt 1.1 g per 100 ml
178 kr

Catena Paraje Altamira Malbec
2021
Catena Paraje Altamira Malbec
I det tillfälliga sortimentet hittar vi detta rödvin från Argentina. Det har producerats av Bodega Catena Zapata som tagit fram viner i 120 år. Det ligger med andra ord en enorm erfarenhet bakom det här vinet som är gjort enbart på druvan Malbec.
Vinet har en mycket fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, chokladpraliner, plommon, kaffe, svarta vinbär, ceder, örter och vanilj. Det gör att det passar mycket bra till grillade rätter av nöt eller lamm. Vinet börjar säljas den 8/4 och kostar då 149 kr.
750 ml - 13.5% -
169 kr

Hervé Dubois Blanc de Blancs Grand Cru Millésime
2015
Hervé Dubois Blanc de Blancs Grand Cru Millésime
Sist men inte minst kommer denna franska champagne, som består av druvan Chardonnay. Vinet är tillverkat med traditionella metoder och har lagrats i 6-7 år på sin jästfällning. Det ger vinet en nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, citron, ljust bröd, vit choklad, macadamianötter och mineral.
Det lämpar sig därför utmärkt som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur. Även detta vin lanseras i det tillfälliga sortimentet och började säljas den 1/4 till priset 329 kr.
750 ml - 12% -
329 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Svenskarna bunkrar toapapper – men inte vin oc..

Svenskarna bunkrar toapapper – men inte vin oc..

Svenska folket bunkrar toalettpapper på grund av coronaoron – men märkligt nog inte öl, vin och sprit. Systembolaget vittnar om något fler kunder än normalt – men ingen hamstring. – Vi har sett ett ..

Läs mer
Anders Melldén tipsar: Nyheter i augusti

Anders Melldén tipsar: Nyheter i augusti

Bubblor från alpregionen Savoie, häftigt vin av encruzadodruvan och rött från världens bästa kooperativ. Här kommer våra tips på härliga nyheter som kommer under augusti månad! Mousserande viner: [..

Läs mer
Så håller Systembolaget öppet i juldagarna

Så håller Systembolaget öppet i juldagarna

Om du vill dricka alkohol vid julbordet bör du planera julen lite extra. Här ger vi dig snabbt koll på Systembolagets öppettider. På fredag den 20 december är det öppet på Systemet till ”minst..

Läs mer
Systembolagets öppettider under julen

Systembolagets öppettider under julen

Nu gäller att planera tiden rätt. Julbak, julbord, skinkan som ska griljeras. Och så ska det inhandlas dryck på det statliga monopolet. När systembutikerna nu har öppet… Visst är det bråda dagar inf..

Läs mer
Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinst..

Efter ölsuccén – Systembolaget planerar ”Vinst..

Systembolaget planerar att öppna en Vinstudio i Stockholm. Succén med Ölstudion i Göteborg har gett mersmak. – Om du tittar på hur Ölstudion ser ut, jämfört med en ”vanlig” butik med stort ölsortime..

Läs mer
Leif GW: Jag har gärna  kvar Systembolaget

Leif GW: Jag har gärna kvar Systembolaget

Enligt en utredning som presenterades i våras ska Systembolaget läggas ner – och vin säljas överallt till högre pris. Trots att Systemet har högre förtroende än polisen hos svenska folket. – F..

Läs mer