HEM

Aktuellt

Rosa hallonöl lagom till sommaren

Nu kommer den knallrosa hallonölen Halo från Nya Carnegiebryggeriet.
– Det är helt otroliga mängder hallon i ölet, säger Lise Ljungman, provningsansvarig på bryggeriet.

I går släpptes surölen Halo med hallonsmak – och vilken succé det blev. 1080 flaskor sålde slut direkt. Men har du tur kan du fortfarande hitta en flaska på systembolagets hyllor. Och om några dagar kan den finnas att beställa igen.

Ölet har en härlig knallrosa färg och är ett suröl bryggt med massor av hallon.
– Vi var sugna på att göra ett suröl med frukt i och då föll valet på hallon. Det blev en öl med helt otroliga mängder hallon i, berättar Lise Ljungman.

Hela 20 procent av ölet består av hallon, som sedan har filtrerats bort under bryggningsprocessen som tog cirka tre veckor.
De som provsmakat det hyllar ölet. Det smakar väldigt mycket hallon, med en syra från suröl – och citroncest som ingår i receptet.
– Det var otroligt gott. Grym hallonsmak. Fräscht och somrigt. Det var en geniun hallonsmak, inte artificiellt. Det är i första hand en sällskapsdryck, säger en av provsmakarna.

Enligt Lise Ljungman är det i första hand ett aperitiföl, men det passar också bra med ostron och kladdiga desseter.

Halo har en alkoholprocent på 4,5 och kostar 25,10 kronor.

Nya Carnegiebryggeriet HALO
Nya Carnegiebryggeriet HALO
Bärig, syrlig smak med tydlig karaktär av hallon, inslag av citron, örter och jordgubbar. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller som sällskapsdryck.
330 ml - 4.5% -
28 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Versioner av stout – det kraftfulla ölet

Versioner av stout – det kraftfulla ölet

”Stout” är en förkortning av ”stout beer” eller ”stout ale” som betyder ungefär ”kraftfullt öl”. Och kraftfullt är det. Traditionell stout ska vara mörk, smakrik och ha hög alkoholhalt. Men att stou..

Läs mer
5 kända politikers favoritdrycker

5 kända politikers favoritdrycker

Under upptakten till valet är det inte utan att man ibland funderar på vad politikens högdjur dricker när de väl tar sig ett glas. Vi har därför djupdykt i historien och luskat reda på vad några av ..

Läs mer
Så matchar du suröl och mat – 5 oslagbara kombinatio..

Så matchar du suröl och mat – 5 oslagbara kombinatio..

Suröl, eller syrligt öl som det också kallas, smakar inte som vanligt öl. Hemligheten bakom den speciella karaktären kommer från bryggningsprocessen, där man elegant sänker pH-värdet på ölet genom a..

Läs mer
112 nya svenska ölsorter – dags för ölprovning..

112 nya svenska ölsorter – dags för ölprovning..

Lust att upptäcka nya saker på semestern? Då kan en ölprovning med nya spännande svenska ölsorter passa perfekt. I veckan släpptes 112 nya svenska ölsorter på Systembolaget. Skördeöl, Lovefever elle..

Läs mer
Fyra spännande öl-gäster på Systembolaget

Fyra spännande öl-gäster på Systembolaget

Hallå, alla finsmakare av öl. Nu har ni några fantasifulla och spännande sorter att välja bland. Eller vad sägs om ett estniskt öl skapat av en skotte, en stout som lagrats på bourbonfat, en dubbel-..

Läs mer
3 goda tips på ljus sommar-öl

3 goda tips på ljus sommar-öl

Ljus lager behöver inte vara blaskig eller sakna karaktär. Här har du en italienare, en tysk och en svensk som vågar sticka ut. Läs Vinguidens tips på tre spännande sommar-öl. Lager är världens över..

Läs mer