HEM
Sveriges största vinguide

Vintips från Systembolagets hela sortiment, direkt i din mejlkorg

Kan ett vin smaka jordgubbar?

Ja, bland röda viner är en doft och smak av jordgubbar inte helt ovanlig, det är något som ger en fräschör och fruktighet som uppskattas hos såväl vintillverkare som konsumenter. Men vill man ha ett vin med den riktigt intensiva bärsmaken, ja då ska man välja ett Pinot Noir. I filmen “Visste du …” berättar Johan Franco Cereceda mer om sensoriken, personliga reflektioner och ger tips på mat som matchar vinet. I det här fallet en färgstark och festlig spansk paella med saffran, räkor och avorioris.

Ta del av Sveriges största Vinguide

Skriv in din e-postadress och få gratis vintips och nyheter om viner på Systembolaget.
 • Podcast

  Vill du lära mer om druvan Pinot Noir och viner gjorda på dessa druvor – lyssna på vår podcast med Johan Franco Cereceda och Michael Anderquim.
  Lyssna på podden
 • Druvskola

  Den blå Pinot Noirdruvan är den viktigaste druvan i röda bourgogneviner. Fördjupa dina kunskaper om druvan Pinot Noir i vår druvskola.
  Lär dig mer
Gå vidare till Vinguiden.com »

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.

 • Sök, hitta och välj ditt vin

 • Lägg i korgen på Systembolaget och beställ

 • Hämta och betala på valt systembolag