Vinguiden.com
Sveriges största vinguide

Vintips från Systembolagets hela sortiment, direkt i din mejlkorg

Kan ett vin smaka citron?

Ja, ett vin kan både smaka och dofta citron? Den tyska Rieslingrankan anses skapa en av världens mest tacksamma druvsorter, men är även känd för sin intensiva smak av citrus. I filmen “Visste du …” berättar Johan Franco Cereceda mer om sensoriken, personliga reflektioner och ger tips på mat som matchar vinet. I det här fallet en härlig salviafisk i syrlig citronsås.

Beställ Durbanville Hills Pinotage här! Beställ Durbanville Hills Pinotage här!
 • Webb-tv

  “Visste du …” ger svar på dina vinfunderingar. Här förklarar Johan Franco Cereceda sambandet mellan citron och viner gjorda på druvan Riesling.
  Se filmen
 • Quiz

  Vet du var i Frankrike de flesta Rieslingodlingarna finns? Är det i Loire, Chablis eller Alsace? Testa dina druvkunskaper i vår quiz!
  Delta i quizen

Ta del av Sveriges största Vinguide

Skriv in din e-postadress och få gratis vintips och nyheter om viner på Systembolaget.
 • Podcast

  Vill du lära mer om druvan Riesling och viner gjorda på druvan – lyssna på vår podcast med Johan Franco Cereceda och Michael Anderquim.
  Lyssna på podden
 • Druvskola

  Riesling är Tysklands mest spridda vindruva och kungen av druvor i Alsace, Frankrike. Fördjupa dina kunskaper om druvan Riesling i vår druvskola.
  Lär dig mer
Gå vidare till Vinguiden.com »

Så här beställer du vin

Välj dina viner och klicka beställ, så läggs de i varukorgen. Härifrån kommer du vidare till Systembolaget där du slutför din beställning. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.

 • Sök, hitta och välj ditt vin

 • Lägg i korgen och beställ

 • Hämta och betala på valt systembolag