HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Strålande nyhet – buteljerat solsken från Italien

En strålande italiensk nyhet dyker upp lagom till vårens ankomst. Del Presidente Selvarossa har kallats buteljerat solsken från Apulien. Ett smakrikt men ändå sammetslent vin som passar perfekt till lasagne, pizza och antipasti.

Under ett helt decennium har Selvarossa Salice Salentino tjusat och blivit ett av de populäraste röda vinerna på flaska hos Systembolaget. Den solmogna stilen har gett vinet många anhängare och nu kommer äntligen en uppföljare.

Nytillskottet Del Presidente Selvarossa gör sin entré i Sverige den första mars. Den som gillar den solvarma stilen hos Selvarossa Salice Salentino kommer inte bli besviken på Del Presidente.

Vinet beskrivs som generös, elegant och omfamnande. Inte undra på när vinet kommer direkt från det soliga Apulien, Italiens berömda klack. Vinet är smakrikt och kraftfullt, men samtidigt sammetslent vin, med toner av solkyssta bär, kryddor, choklad, vanilj och ekfat.

Del Presidente Selvarossa passar till både fest och vardag med eller utan mat till. Det matchar perfekt med klassiker från det italienska köket som lasagne, spaghetti bolognese, pizza och antipasti. Vinet passar även bra till smakrikt grillat kött, kyckling eller grönsaker samt till grytor och mustiga långkok.

Druvorna Negroamaro och Malvasia trivs extra bra i den heta solen i södra Italien och med de svalkande vindarna som sveper in från medelhavet. Negroamarons färgstarka druvor ger vinet en djupröd och intensiv färg som bygger upp förväntningarna på smak och doft.

Bakom Del Presidente Selvarossa finns vinmakaren Angelo Maci. Angelo är VD för kooperativet Due Palme som grundades 1989 tillsammans med 1.000 vinodlande medlemmar. I en region där stolta traditioner och starka viljor är påtagligt närvarande har Angelo lyckats leda företaget och vinhantverket framåt med bravur och för det blivit flerfaldigt hyllad.

Han har enträget valt att satsa på lokala ursprung och druvor, som Negroamaro, och stått emot svängande trender och efterfrågan på andra druvor.

Vinet är smakrikt och kraftfullt, men samtidigt sammetslent vin, med toner av solkyssta bär, kryddor, choklad, vanilj och ekfat.
750 ml - 14% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
68 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa