HEM

Aktuellt

Strålande nyhet – buteljerat solsken från Italien

En strålande italiensk nyhet dyker upp lagom till vårens ankomst. Del Presidente Selvarossa har kallats buteljerat solsken från Apulien. Ett smakrikt men ändå sammetslent vin som passar perfekt till lasagne, pizza och antipasti.

Under ett helt decennium har Selvarossa Salice Salentino tjusat och blivit ett av de populäraste röda vinerna på flaska hos Systembolaget. Den solmogna stilen har gett vinet många anhängare och nu kommer äntligen en uppföljare.

Nytillskottet Del Presidente Selvarossa gör sin entré i Sverige den första mars. Den som gillar den solvarma stilen hos Selvarossa Salice Salentino kommer inte bli besviken på Del Presidente.

Vinet beskrivs som generös, elegant och omfamnande. Inte undra på när vinet kommer direkt från det soliga Apulien, Italiens berömda klack. Vinet är smakrikt och kraftfullt, men samtidigt sammetslent vin, med toner av solkyssta bär, kryddor, choklad, vanilj och ekfat.

Del Presidente Selvarossa passar till både fest och vardag med eller utan mat till. Det matchar perfekt med klassiker från det italienska köket som lasagne, spaghetti bolognese, pizza och antipasti. Vinet passar även bra till smakrikt grillat kött, kyckling eller grönsaker samt till grytor och mustiga långkok.

Druvorna Negroamaro och Malvasia trivs extra bra i den heta solen i södra Italien och med de svalkande vindarna som sveper in från medelhavet. Negroamarons färgstarka druvor ger vinet en djupröd och intensiv färg som bygger upp förväntningarna på smak och doft.

Bakom Del Presidente Selvarossa finns vinmakaren Angelo Maci. Angelo är VD för kooperativet Due Palme som grundades 1989 tillsammans med 1.000 vinodlande medlemmar. I en region där stolta traditioner och starka viljor är påtagligt närvarande har Angelo lyckats leda företaget och vinhantverket framåt med bravur och för det blivit flerfaldigt hyllad.

Han har enträget valt att satsa på lokala ursprung och druvor, som Negroamaro, och stått emot svängande trender och efterfrågan på andra druvor.

Del Presidente Selvarossa
2020
Del Presidente Selvarossa
Vinet är smakrikt och kraftfullt, men samtidigt sammetslent vin, med toner av solkyssta bär, kryddor, choklad, vanilj och ekfat.
750 ml - 14% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
61 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Prisbelönta viner från svenska familjen – i To..

Prisbelönta viner från svenska familjen – i To..

Passionen för vin fick familjen Thomaeus att skaffa en egen vingård i Toscana. På MonteRosola har de byggt upp en magnifik egendom. – Vi tittade på 30 olika gårdar, sedan föll vi pladask för MonteRo..

Läs mer
Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Annorlunda bubblet som var Pavarottis favorit

Det var operasångaren Luciano Pavarottis favoritvin och har anor som går till romartiden. Nu har vi svenskar börjat uppskatta det röda bubblande vinet Lambrusco. Dags att prova en flaska på nyår, ka..

Läs mer
Druvas mellanlandning succé för södra Italien

Druvas mellanlandning succé för södra Italien

Få saker har betytt så mycket för södra Italiens vinnäring som Primitivo. Och ändå är druvan inte ens italiensk, utan från Kroatien. Samtidigt finns de odlare som hellre använder det amerikanska nam..

Läs mer
Bästa vinerna till höstens matlagning

Bästa vinerna till höstens matlagning

Snart är det höstdagjämning och det börjar bli dags att bjuda vänner och familj på härliga höstgrytor fyllda med mustiga smaker. Givetvis måste höstens mat matchas med bra viner och vi har därför va..

Läs mer
Prosecco rosé – årets nya trend?

Prosecco rosé – årets nya trend?

Italienska vinmakare har jobbat länge för att få den godkänd, och i år verkar den nya produkten bli klar för marknaden: Vad sägs om Prosecco rosé? Rosévinet var en av de starkast växande vintrendern..

Läs mer
Fyra italienare på tillfälligt besök

Fyra italienare på tillfälligt besök

Amarone, Ripasso och Appassimento i all ära. Men Italien har mycket mer att erbjuda oss när det gäller viner. Här har du fyra spännande nyheter i Systembolagets tillfälliga sortiment. Trender kommer..

Läs mer