HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Strålande nyhet – buteljerat solsken från Italien

En strålande italiensk nyhet dyker upp lagom till vårens ankomst. Del Presidente Selvarossa har kallats buteljerat solsken från Apulien. Ett smakrikt men ändå sammetslent vin som passar perfekt till lasagne, pizza och antipasti.

Under ett helt decennium har Selvarossa Salice Salentino tjusat och blivit ett av de populäraste röda vinerna på flaska hos Systembolaget. Den solmogna stilen har gett vinet många anhängare och nu kommer äntligen en uppföljare.

Nytillskottet Del Presidente Selvarossa gör sin entré i Sverige den första mars. Den som gillar den solvarma stilen hos Selvarossa Salice Salentino kommer inte bli besviken på Del Presidente.

Vinet beskrivs som generös, elegant och omfamnande. Inte undra på när vinet kommer direkt från det soliga Apulien, Italiens berömda klack. Vinet är smakrikt och kraftfullt, men samtidigt sammetslent vin, med toner av solkyssta bär, kryddor, choklad, vanilj och ekfat.

Del Presidente Selvarossa passar till både fest och vardag med eller utan mat till. Det matchar perfekt med klassiker från det italienska köket som lasagne, spaghetti bolognese, pizza och antipasti. Vinet passar även bra till smakrikt grillat kött, kyckling eller grönsaker samt till grytor och mustiga långkok.

Druvorna Negroamaro och Malvasia trivs extra bra i den heta solen i södra Italien och med de svalkande vindarna som sveper in från medelhavet. Negroamarons färgstarka druvor ger vinet en djupröd och intensiv färg som bygger upp förväntningarna på smak och doft.

Bakom Del Presidente Selvarossa finns vinmakaren Angelo Maci. Angelo är VD för kooperativet Due Palme som grundades 1989 tillsammans med 1.000 vinodlande medlemmar. I en region där stolta traditioner och starka viljor är påtagligt närvarande har Angelo lyckats leda företaget och vinhantverket framåt med bravur och för det blivit flerfaldigt hyllad.

Han har enträget valt att satsa på lokala ursprung och druvor, som Negroamaro, och stått emot svängande trender och efterfrågan på andra druvor.

Del Presidente Selvarossa
2020
Del Presidente Selvarossa
Vinet är smakrikt och kraftfullt, men samtidigt sammetslent vin, med toner av solkyssta bär, kryddor, choklad, vanilj och ekfat.
750 ml - 14% - Sockerhalt 1.2 g per 100 ml
61 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Chianti – Vad är det egentligen?

Chianti – Vad är det egentligen?

Den gamla klassiska Chiantiflaskan känner ni nog alla till. Flaskan med bastkjol som i italien kallas för fiasco. Det var den som användes som ljushållare i Lady och Lufsen filmen och som även fanns..

Läs mer
5 italienska viner våren 2019 – under 100 kron..

5 italienska viner våren 2019 – under 100 kron..

Nu kommer italiens producenter med ännu fler bra viner lagom till våren. Viner som passar till alla måltider och vårens fester. Är det någonting italienarna är bra på är det att förpacka sitt land s..

Läs mer
Elegans i amaroneland

Elegans i amaroneland

Veneto har slagit världen med häpnad med sina röda viner, allt från lättsmälta viner från Bardolino och Valpolicella till sockerstinna, smakintensiva amaronerviner. Samtidigt finns de som jobbar med..

Läs mer
Sicilien – vinets ursprung?

Sicilien – vinets ursprung?

Vinhistorien tar sin början för omkring 6 000 år sedan. Georgien är ju allmänt känt som vinets vagga. Men är det verkligen så? Italienarna vill att vi omvärderar detta. För omkring 6 000, kanske 7 0..

Läs mer
Piemonte – så mycket mer än bara Nebbiolo

Piemonte – så mycket mer än bara Nebbiolo

Prestigedruvan Nebbiolo i all ära, men hamnar vi i Piemonte, och det gör vi gärna, är ett tips att kolla in fler druvor. För här finns att upptäcka. Eller vad sägs om Ruchè, Timorasso, Pelaverga ell..

Läs mer
Italien gör 6,3 miljarder flaskor vin i år

Italien gör 6,3 miljarder flaskor vin i år

Italien rapporterar om en minskning med uppemot 10 procent – men kvaliteten är bra. – Skörden kommer på grund av det galna sommarklimatet med afrikansk värme och dåligt väder att bli lite min..

Läs mer