HEM

NYHETER PÅ SYSTEMBOLAGET


Den 17 februari är det dags för månadens andra släpp av småpartier, en lansering som onekligen för tankarna till att det börjar närma sig vår. Små, smidiga halvflaskor av Riesling, Gruner Veltliner och årets första grillvin ligger på min inköpslista.

Ried Klaus Riesling Federspiel Weingut Josef Jamek

Ried Klaus Riesling Federspiel Weingut Josef Jamek 2015

Härligt frisk, krispig Riesling på smidig halvflaska. Doften är fruktig med inslag persikor, nektariner och mängder av citrustoner. I smak så återfinns mycket av doften med stenfrukter, citrus och mineral. Gott!
Art.nr: 99134 - Pris: 120 kr

Ried Achleiten Grüner Veltliner Federspiel

Ried Achleiten Grüner Veltliner Federspiel 2015

Ytterligare en halvflaska att köpa till sommarens häng på altanen eller balkongen. Med det typiska Gruner Veltliner-tonerna där citrusdominans med nyrivet citronskal blandas upp med vitpeppar och tydliga mineraler.
Art.nr: 92323 - Pris: 100 kr

Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes Laroche

Chablis Premier Cru Les Vaillons Vieilles Vignes Laroche 2014

Här har vi en chablis som fullkomligt skriker efter skaldjuren. I både doft och smak finns de typiska chablis-tonerna av citrus, ostronskal och krita. Det i kombination med den fina syran gör vinet till en perfekt partner när det bjuds på skaldjur.
Art.nr: 95249 - Pris: 299 kr

Passorosso Passopisciaro

Passorosso Passopisciaro 2014

Rött vin från Etna på druvan Nerello Mascalese. Rödfruktigt med tydliga toner av söta jordgubbar, körsbär och hallon. Den lite rökiga mineraliteten finns där liksom lite torkade örter. Smaken är ganska stor med en värmande känsla av alkoholen på 15% men som ändå känns välintigrerad.
Art.nr: 92287 - Pris: 300 kr

Vacqueyras Garrigues Montirius

Vacqueyras Garrigues Montirius 2015

Här börjar man redan längta till sommarens grillkvällar. Ett vin från södra Rhônedalen på druvorna Grenache och Syrah. Kryddigt och fruktigt. Björnbär, blåbär och hallon som toppas med lagerblad, timjan och lite svartpeppar. Passar fint till en träkolsgrillad entrecôte med klassiska tillbehör.
Art.nr: 95356 - Pris: 180 kr

Skål!

Nyheter-Systembolaget