HEM

NYHETER PÅ SYSTEMBOLAGET

Den tredje februari släpps lite nyheter inom Systembolagets småpartier. Utbudet består den här gången av rött, vitt, mousserande, öl och sprit. I listan nedan finner du många fina vintips och kanske en anledning att lägga några kronor extra på framtida konsumtion och lagring.

Henkenberg Spätburgunder Grosses Gewächs Salwey

Henkenberg Spätburgunder Grosses Gewächs Salwey 2014

Vinet har en ung och bärig doft med inslag av lingon, jordgubbar, körsbär, fatkrydda och lite apelsinskal. Smaken är syrligt rödfuktig med en uns av peppar och skalbeska, något som gör avslutet balanserat.
Art.nr: 99270 - Pris: 275 kr

El Lance 7 Fuentes

El Lance 7 Fuentes 2015

Detta vin är en riktig kryddbomb. Doften innehåller peppar, både svart och vit. Lagerblad och rökiga mineraler samsas med såväl röd som blå frukt. I smak hittar vi hallon, smultron, blåbär, kryddor och mineral. Dessa toner harmoniserar väl med doften. Eftersom vintermånaderna fortfarande ligger kvar passar drycken perfekt till en mustig gryta.
Art.nr: 99277 - Pris: 186 kr

Paul Cluver Riesling Dry Encounter

Paul Cluver Riesling Dry Encounter 2015

Pigg Riesling från Sydafrika. Detta vin är fullproppat med citrus och tropiska frukter, däribland ananas och mango. I munnen blandas citrusen upp med stenfrukt, mineral och en lite bitter skalbeska i slutet. Gott!
Art.nr: 90184 - Pris: 127 kr

1583 Albariño de Fefiñanes

1583 Albariño de Fefiñanes 2015

Vitt vin från Galicen på druvan Albariño. Doften är aromatisk med persikor, nektariner mogna citroner, vita blommor och mineral. När detta går igen i smaken skapas en bra syra och fin balans. Passar utmärkt till grillad fisk.
Art.nr: 99540 - Pris: 189 kr

Ciuri Terrazze dell'Etna

Ciuri Terrazze dell'Etna 2014

Den blå druvan Nerello Mascalese ligger bakom detta vita vin. Det har en fin doft av citrus, äpplen och vulkanisk mineral. Tonerna är lätta, friska och fruktiga, med en svagt saltig eftersmak. Vinet blir en stark komponent när det ska dukas upp till skaldjur.
Art.nr: 92180 - Pris: 160 kr


Nyheter-Systembolaget