HEM

Kvinnliga kockar lagar hållbart

Under Sthlm Food & Wine-mässan kan du njuta av mat från några av Sveriges främsta kvinnliga kockar. Fokuset är klimatsmart och hållbart.. Mässan går av stapeln 8-10 november på Stockholmsmässan.

Även i år är det Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum, som är teamledare för Kockarnas Krog. Han har i samarbete med Stellagalan samlat några av Sveriges mest meriterade kvinnliga kockar som står för årets meny som har lite extra fokus på hållbarhet:

Louise Johansson, kock på Lilla Spinneriet i Göteborg, finalist i Årets Kock 2019, vinnare av Årets Mästerkock 2011.

Malin Söderström, driver Moderna Museets restaurang, vinnare av Stellagalans hederspris 2019.

Frida Nilsson, head chef för restaurang MJ’s i Malmö, Årets Stellakock 2019.

Maria Printz, sörmländsk matentreprenör, Årets Stellabagare 2018.

Stellagalans syfte är att synliggöra meriterade och ambitiösa kvinnor inom svensk gastronomi, och arbetar för en jämställd restaurangbransch. Fredrik Eriksson har från starten 2016 stöttat Stellagalan:

– Stellagalan visar att det finns många kvinnor som på ett betydelsefullt sätt bidrar till vår näring, inte bara de som lagar mat. För mig har det alltid varit en självklarhet att restaurangbranschen ska spegla samhället i stort, vad gäller könsfördelning, kulturell bakgrund med mera.

Sthlm Food & Wine är Nordens största mat- och dryckesevent. Här finns många av Sveriges mest framstående kockar och matprofiler på plats och det erbjuds spännande provsmakningar av mat, vin och annan dryck.

Sthlm Food & Wine 2019 äger rum 8-10 november på Stockholmsmässan.