HEM

Aktuellt

Björn Frantzén lanserar vin med Master Sommelier Ian Cauble

Nu släpper Björn Frantzén och Master Sommelier Ian Cauble sin gemensamma vinsatsning: Frantzén & Cauble.

Special Blend

Frantzén & Cauble är en Côtes-du-Rhône som till 90 procent gjort av Grenache-druvor, vilket ger en rik men elegant smak av hallon, körsbär och vilda örter. De återstående 10 procenten består av Cinsault- och Syrah-druvor som bidrar med en ton av mörka frukter och vilda blommor till smakprofilen. Frantzén & Cauble är tillgänglig för beställning på Systembolaget från och med idag till ett pris av 179 SEK.

Om Ian Cauble

Ian Cauble är en framstående Master Sommelier med högt globalt anseende, som har skapat en egen nisch inom vinvärlden med sina extraordinära prestationer och sitt engagemang för hantverket. Från att ha varit en surfare i Kalifornien har Ian utvecklats till en av industrins ledande röster, som en av endast 274 Master Sommeliers som klarat det formidabla testet. Ians resa som sommelier har blivit porträtterad i dokumentären SOMM, och han har mottagit flera utmärkelser. Bland annat blev han utsedd till ”Bästa unga sommelier i världen” och ”Toppsommelier i USA”.

Om Björn Frantzén

Björn Frantzén har gått från att vara fotbollsspelare i AIK till att bli en hyllad krögare. Restaurangen Frantzén fick under februari 2018 tre stjärnor i Michelinguiden och blev därmed den första svenska restaurangen att tilldelas tre stjärnor. Sedan dess har Björn och Frantzén Group öppnat flera restauranger i Stockholm, Bangkok, Singapore och London. Bland dessa har Frantzén i Stockholm och Zén i Singapore tre Michelin-stjärnor. År 2023 utsågs Frantzén till världens bästa restaurang av La Liste.

Beställ vinet här:

Frantzén & Cauble
2022
Frantzén & Cauble
Frantzén & Cauble består till 90 procent av Grenache-druvor, vilket ger en rik men elegant smak av hallon, körsbär och vilda örter. De resterande 10 procenten består av Cinsault- och Syrah-druvor. Dessa druvor tillför en ton av mörka frukter och vilda blommor till smakprofilen.
750 ml - 15% -
179 kr

Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Lirac skriver nytt kapitel

Lirac skriver nytt kapitel

I skuggan av alla storheter i Rhône hittar vi Lirac, i södra delen av vindistriktet. Okänt möjligen, men oj vad intressant. Häng med på Vinguidens resa till Rhône där vi tar avstamp i ett av regione..

Läs mer
Tavel vägrar tappa färgen

Tavel vägrar tappa färgen

Det rosa vinet blir allt ljusare. Utom i Tavel i södra Rhône. Här är det fortfarande mörkt rosa som gäller och visst hoppas producenterna på ett slut på den bleka trenden. Vinguiden besöker klassisk..

Läs mer
Frankrike vägrar spola kröken i januari

Frankrike vägrar spola kröken i januari

Hela januari utan alkohol??? Aldrig i livet, menar fransmännen. Och presidenten ger vinodlarna sitt stöd. Det är minsann inte lätt att driva nykterhetsrörelse i Frankrike där folk pimplar mer alkoho..

Läs mer
Grenache – druvan som odlas i hela världen

Grenache – druvan som odlas i hela världen

En av världens mest odlade druvor är Grenache, eller Garnacha som den kallas i Spanien. Grenache är en av huvuddruvorna i Châteauneuf-du-Pape och är även vanlig i många Rhôneblandningar. Druvan triv..

Läs mer
Alsace

Alsace

Frankrikes torraste område, men också ett av de nordligaste. Tacka Les Vosges för det, bergskedjan som skyddar det nordfranska vindistriktet från nederbörd. Vinerna blir därefter, aromatiska, eldiga..

Läs mer
Gigondas – terroir hellre än marknad

Gigondas – terroir hellre än marknad

Vinguiden besöker Gigondas i södra Rhône och upptäcker stora viner från ett vindistrikt som borde vara vida mer känt. För så bra är vinerna, så väl förvaltar man råvaran, att appellationen borde näm..

Läs mer