HEM

Kan ljuv musik skapa bättre viner?

Det exklusiva vinhuset Château Palmer är säkra på att så är fallet. Nu ska de spela musik för sina druvor i tre år.

I en vetenskaplig studie från 1994 hävdade forskarna att olika musikstycken kan påverka proteinsyntesen i grödor. Studien var seriös och publicerades i flera vetenskapliga tidskrifter.

Nu går den exklusiva vinmakaren Château Palmer vidare och tänker spela musik för sina druvor. De har satt upp högtalare som drivs via solceller och kommer enligt Decanter att spela försiktigt kalibrerade musikvågor för sina Merlot-druvor.

– Att använda olika typer av ljud i en vingård påverkar blomning och tillväxt positivt. Men det kan också hjälpa till att kontrollera sjukdomar, säger Thomas Duroux, vd för Château Palmer till Decanter.

Vilka musikstycken det kommer att handla om är ännu inte kommunicerat. Det är tidigare känt att japanska biffkor får lyssna på klassisk musik för att få ett mörare och mer marmorerat kött.

Klicka för att dela på facebook

Du kanske även vill läsa dessa

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.