HEM

Aktuellt

Veuve Clicquot vintage-utgåva

”Ett universum av aromer och smaker”.
– nu kommer vintagechampagne från Veuve Clicquot

Skapad av druvor från de 17 finaste vinodlingarna. Här är vintagechampagnen som är en fullträff, enligt champagnehuset Veuve Clicquot.
– Vintage 2012 är en häpnadsväckande cuvée skapad för att lyfta eleganta och sofistikerade rätter, säger källarmästaren Dominique Demarville på Veuve Clicquot.

2012 blev ett tufft år för franska vinodlare. En vår med kraftiga skyfall, frost och hagelstormar höll på att förstöra druvorna. Men i mitten av augusti kom solen och värmen tillbaka. Skörden blev visserligen blygsam, men kvaliteten väldigt hög. Det gjorde att Veuve Clicquot nu kan lansera ännu en fantastisk vintagechampagne, Veuve Clicquot Vintage 2012, skapad av druvor från husets 17 finaste vinodlingar – en blandning av Grand Crus och Premier Crus.
– Vintage 2012 är en häpnadsväckande cuvée skapad för att lyfta eleganta och sofistikerade rätter. Dominansen av Pinot Noir och touchen av ek ger vinet den struktur, karaktär och stil som kännetecknar Veuve Clicquot, säger källarmästaren Dominique Demarville.

Veuve Clicquot ger en målande beskrivning av sin vintagechampagne: ”ett universum öppnas med aromer och smaker”. Kanderade aprikoser sätter tonen, men förstärks av grillade och rostade toner av fikon, torkad frukt, honung, tryffel och mocka. Därefter kommer den första smaken av frukter, mirabelltårta, kanderade citrusfrukter och rostade päron, som övergår i uppfriskande toner av gröna hasselnötter och mandlar. Och smakerna är inte slut där. Eftersmaken beskrivs som livlig med
smak av delikata bakverk.

Veuve Clicquot Vintage 2012 finns i Systembolagets tillfälliga sortiment nu.

Snabbfakta Veuve Clicquot:

Champagnehuset har sitt namn efter Barbe-Nicole Clicquot-Ponsardin som föddes 1777 och vid 27 års ålder blev änka. Men hon beslutade sig för att fortsätta driva sin avlidne makes champagnehus. Och hon gjorde det med stor framgång. Det tog henne endast fyra månader att skrapa ihop kapital och grunda huset Veuve Clicquot Ponsardin efter att hennes make dött. Madame Clicquot beskrivs ofta som den första moderna affärskvinnan.

Veuve Clicquot Vintage
2012
Veuve Clicquot Vintage
750 ml - 12% -
549 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Champagne och klimatförändringar: En bubblig utmanin..

Champagne och klimatförändringar: En bubblig utmanin..

Champagne, den ädla drycken som länge har symboliserat festligheter och elegans, står nu inför en ny typ av utmaning: klimatförändringarna. I takt med att jordens temperatur stiger och vädermönster ..

Läs mer
Nu kan du fynda Churchill-champagnen

Nu kan du fynda Churchill-champagnen

Vad sägs att dricka en Pol Roger ”Sir Winston Churchill” från 1990? Systembolagets dryckesauktion är i full gång och du kan fynda några riktigt exklusiva flaskor bubbel. Att Storbritanni..

Läs mer
Vårnyheten: ”En fulländad roséchampagne”

Vårnyheten: ”En fulländad roséchampagne”

Alldeles lagom till att vårkänslorna börjar sätta in kommer en rosa bubblande nyhet. Utmärkelserna haglar över Beaumont des Crayéres Grand Rosé trots det sansade priset. – Beaumont des Crayéres Gran..

Läs mer
Hockeyproffset som blev vinbonde av en slump

Hockeyproffset som blev vinbonde av en slump

Just nu är det skördetider på många vingårdar, vilket det betyder bråda dagar med mycket tungt arbete. För att höra om hur skördearbetet går till pratade vi med Bruno Ohlzon som driver en vingård i ..

Läs mer
Grenache – druvan som odlas i hela världen

Grenache – druvan som odlas i hela världen

En av världens mest odlade druvor är Grenache, eller Garnacha som den kallas i Spanien. Grenache är en av huvuddruvorna i Châteauneuf-du-Pape och är även vanlig i många Rhôneblandningar. Druvan triv..

Läs mer
Fab five i Bordeaux

Fab five i Bordeaux

Fab five kommer i många skepnader. Men när det kommer till vin då är det rött vin som gäller. Och inte ett dugg oväntat, från Bordeaux, väster om inloppet Gironde, världens främsta vinområde. Visst ..

Läs mer