HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Veuve Clicquot vintage-utgåva

”Ett universum av aromer och smaker”.
– nu kommer vintagechampagne från Veuve Clicquot

Skapad av druvor från de 17 finaste vinodlingarna. Här är vintagechampagnen som är en fullträff, enligt champagnehuset Veuve Clicquot.
– Vintage 2012 är en häpnadsväckande cuvée skapad för att lyfta eleganta och sofistikerade rätter, säger källarmästaren Dominique Demarville på Veuve Clicquot.

2012 blev ett tufft år för franska vinodlare. En vår med kraftiga skyfall, frost och hagelstormar höll på att förstöra druvorna. Men i mitten av augusti kom solen och värmen tillbaka. Skörden blev visserligen blygsam, men kvaliteten väldigt hög. Det gjorde att Veuve Clicquot nu kan lansera ännu en fantastisk vintagechampagne, Veuve Clicquot Vintage 2012, skapad av druvor från husets 17 finaste vinodlingar – en blandning av Grand Crus och Premier Crus.
– Vintage 2012 är en häpnadsväckande cuvée skapad för att lyfta eleganta och sofistikerade rätter. Dominansen av Pinot Noir och touchen av ek ger vinet den struktur, karaktär och stil som kännetecknar Veuve Clicquot, säger källarmästaren Dominique Demarville.

Veuve Clicquot ger en målande beskrivning av sin vintagechampagne: ”ett universum öppnas med aromer och smaker”. Kanderade aprikoser sätter tonen, men förstärks av grillade och rostade toner av fikon, torkad frukt, honung, tryffel och mocka. Därefter kommer den första smaken av frukter, mirabelltårta, kanderade citrusfrukter och rostade päron, som övergår i uppfriskande toner av gröna hasselnötter och mandlar. Och smakerna är inte slut där. Eftersmaken beskrivs som livlig med
smak av delikata bakverk.

Veuve Clicquot Vintage 2012 finns i Systembolagets tillfälliga sortiment nu.

Snabbfakta Veuve Clicquot:

Champagnehuset har sitt namn efter Barbe-Nicole Clicquot-Ponsardin som föddes 1777 och vid 27 års ålder blev änka. Men hon beslutade sig för att fortsätta driva sin avlidne makes champagnehus. Och hon gjorde det med stor framgång. Det tog henne endast fyra månader att skrapa ihop kapital och grunda huset Veuve Clicquot Ponsardin efter att hennes make dött. Madame Clicquot beskrivs ofta som den första moderna affärskvinnan.

Veuve Clicquot Vintage

Veuve Clicquot Vintage 2012

Art.nr: 97028 - Pris: 549 kr


Du kanske även vill läsa dessa