HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Veuve Clicquot vintage-utgåva

”Ett universum av aromer och smaker”.
– nu kommer vintagechampagne från Veuve Clicquot

Skapad av druvor från de 17 finaste vinodlingarna. Här är vintagechampagnen som är en fullträff, enligt champagnehuset Veuve Clicquot.
– Vintage 2012 är en häpnadsväckande cuvée skapad för att lyfta eleganta och sofistikerade rätter, säger källarmästaren Dominique Demarville på Veuve Clicquot.

2012 blev ett tufft år för franska vinodlare. En vår med kraftiga skyfall, frost och hagelstormar höll på att förstöra druvorna. Men i mitten av augusti kom solen och värmen tillbaka. Skörden blev visserligen blygsam, men kvaliteten väldigt hög. Det gjorde att Veuve Clicquot nu kan lansera ännu en fantastisk vintagechampagne, Veuve Clicquot Vintage 2012, skapad av druvor från husets 17 finaste vinodlingar – en blandning av Grand Crus och Premier Crus.
– Vintage 2012 är en häpnadsväckande cuvée skapad för att lyfta eleganta och sofistikerade rätter. Dominansen av Pinot Noir och touchen av ek ger vinet den struktur, karaktär och stil som kännetecknar Veuve Clicquot, säger källarmästaren Dominique Demarville.

Veuve Clicquot ger en målande beskrivning av sin vintagechampagne: ”ett universum öppnas med aromer och smaker”. Kanderade aprikoser sätter tonen, men förstärks av grillade och rostade toner av fikon, torkad frukt, honung, tryffel och mocka. Därefter kommer den första smaken av frukter, mirabelltårta, kanderade citrusfrukter och rostade päron, som övergår i uppfriskande toner av gröna hasselnötter och mandlar. Och smakerna är inte slut där. Eftersmaken beskrivs som livlig med
smak av delikata bakverk.

Veuve Clicquot Vintage 2012 finns i Systembolagets tillfälliga sortiment nu.

Snabbfakta Veuve Clicquot:

Champagnehuset har sitt namn efter Barbe-Nicole Clicquot-Ponsardin som föddes 1777 och vid 27 års ålder blev änka. Men hon beslutade sig för att fortsätta driva sin avlidne makes champagnehus. Och hon gjorde det med stor framgång. Det tog henne endast fyra månader att skrapa ihop kapital och grunda huset Veuve Clicquot Ponsardin efter att hennes make dött. Madame Clicquot beskrivs ofta som den första moderna affärskvinnan.

Veuve Clicquot Vintage
2012
Veuve Clicquot Vintage
750 ml - 12% -
549 kr


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Chablis i flera stilar

Chablis i flera stilar

Chablis säger vi lite väl övergripande och tänker mineralrikt, vitt vin. Visst stämmer det, men bara till viss del. Det är nämligen stor skillnad på en Chablis och en annan. Vinerna från Chablis kom..

Läs mer
Tre höjdare att köpa – när lönen kommer

Tre höjdare att köpa – när lönen kommer

Nu räknar vi ner timmarna tills lönen ligger på kontot. Om du vill fira att årets fattigaste månad officiellt är över så varsågod – här är tre supertips på fina och prisvärda viner. Januari är årets..

Läs mer
Världsrekord i champagneprovning

Världsrekord i champagneprovning

Vinguiden kommer hålla världens största champagneprovning. Den 28 oktober är det nämligen dags på Stockholm Waterfront då Vinguiden håller Master Class med efterföljande champagneprovning. Världens ..

Läs mer
Drygt 50 år gammal champagne till salu

Drygt 50 år gammal champagne till salu

Nu har samlare eller extra motiverade vinsmakare chansen. Systembolagets dryckesauktion är igång och det finns riktigt spännande flaskor att välja på. Eller vad sägs om en 51-årig Dom Perignon? Syst..

Läs mer
Svenska champagnen vände till succé

Svenska champagnen vände till succé

Den svenska champagnen Guldkula hade ett tufft år i fjol. Men nu har försäljningen tagit fart rejält. – Vi räknar med att sälja mellan 70 000 och 80 000 flaskor i år, lite beroende av hur det går vi..

Läs mer
Le Taittinger

Le Taittinger

Vinguiden hade äran att få bli inbjudna till en middag signerad av Desirée Jaks, Head Chef på restaurang Spesso,som kommer att representera och tävla för Sverige och får chansen att mäta sina prakti..

Läs mer