HEM

Här är perfekta Fars dag-presenten

Strumpor eller slipsar brukar vara klassiska och alltför förväntade Fars dag-presenter. Men om du vill göra pappa riktigt glad – ge en flaska vin eller whisky. Vinguidens Magnus Bergqvist har valt ut tre favoriter som kan göra pappas dag extra minnesvärd.

1. Klart farsan ska ha en Ferrari

Nej, inte en bil – utan en Chardonnay. Ett riktigt fint mousserande vin med bra balans i smak och många fruktiga toner: citrus, äpple, gula, omogna plommon samt nektarin och gyllenbär i avslut. Kryddig med rejäl fräschör – precis som en pappa ska hålla sig genom livet! Vinguidens läsares betyg är 3,3 av 5 och Vinomondo ger 4 av 5.

Ferrari Brut Organic

Ferrari Brut Organic 0

Doft: Jordig, mogen citrus, grillad lime, aromatisk i jästig stil, äpple, aningen skarp i näsan.

Smak: Bra balans i smak, citrus, äpple, gula, omogna plommon, kryddig med rejäl fräschör, nektarin, gyllenbär i avslut.

Art.nr: 7721 - Pris: 165 kr

2. En höjdare från bergets fot

Vinguidens läsare hyllar den här italienaren, som kostar 89 kr. Det kan vara en bra present till en pappa som inte är proffs på vin. Två omdömen som uppmuntrar till köp: ”Kraftigt, smakrikt utan att bli för mycket. Bra syra. Funkar till mycket, så ha det hemma.” ”Jättegott vin! Bra pris och funkar som det perfekta vardagsvinet.”

Giacosa Fratelli Dolcetto d'Alba Sarrocco

Giacosa Fratelli Dolcetto d'Alba Sarrocco 2019

 Doft: Ungdomlig frukt, inslag av svarta vinbär, skog, jord, fat i mycket aromatisk ton och bäriga inslag.

Smak: Smakintensiv, sträv, torr med områdestypiskhet, kryddig med inslag av hallon, svarta vinbär i utpräglad fruktig, ungdomlig stil med bra eftersmak.

Art.nr: 71709 - Pris: 89 kr

3. Något starkt för halsen

Vill du testa pappas manlighet och tålighet? Då kan det vara läge med en rökig Fars dag-present, en Laphroaig Quarter Cask. För många svenskar är Laphroaig synonymt med rökig whisky . Men anrika Laphroaig – som grundades 1815 – är det enda skotska destilleriet som är kunglig hovleverantör till det det brittiska hovet och 1994 gjorde Prins Charles ett personligt besök på destilleriet på Islay. Så ge dig pappa en kunglig present på Fars dag.

Laphroaig Quarter Cask

Laphroaig Quarter Cask 0

.

Art.nr: 10497 - Pris: 499 kr


Du kanske även vill läsa dessa