HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Aktuellt

Adventskalendrar med vin som gör succé

Vill du ersätta choklad med vin i julhelgerna? Vad sägs om en adventskalender laddad med 24 flaskor gott vin? Njut av bilderna och imponeras av vinproducenternas påhittighet.

Vi är många vuxna som också vill ha en julkalender. Det finns bara en sak som kan slå en chokladkalender: En adventskalender laddad med 24 flaskor gott vin. Ännu har ingen släppt en julkalender med vin på svenska Systembolaget – och kanske är det inte möjligt med tanke på regelverket. Men i Storbritannien och USA har trenden med olika vinkalendrar växt sig stark. Det finns en rad olika, fantasirika kalendrar att shoppa på nätet eller i olika butiker. Du ser några exempel längre ner i texten: Macy´s kärlekskalender, en fransk vinkalender och en box med viner från hela världen.

Och även i år har en grupp prisbelönta vinmakare gått samman och släppt Wine Lovers Christmas Calendar – 24 luckor med en god flaska vin i varje lucka. Den innehåller till största delen utmärkta röda viner, bland annat ett Bordeauxvin från 2015 och en riktig femstjärnig fatlagrad Rioja. Men det finns även kalendrar med 24 miniflaskor som säljs över nätet i andra länder, och även 12 flaskor för dom som vill dricka lite mer sparsamt.

Macy’s Wine Lovers’ Advent Calendar

Varuhuset Macy’s satsar på en påkostad kalender (1400 kronor) laddad med rött, vitt och bubbel. Namnet ”Kärlekens adventskalender” antyder att det här är ett paket man ger till sin partner. Om man beställer kalendern nästa vecka kommer leveransen lagom till första advent.

World Market 24-Day Wine Advent Calendar

En fransk vinkalender med 24 småflaskor – naturligtvis franska viner. Och hela smakpaletten är representerad: mousserande, vitt, rött och rosé.

Drink Wine Advent Calendar

Här har viner från hela världen valts ut: 14 röda, åtta vita, en rosé och till och med ett blått vin. Minst sju länder är representerade i kalendern som kostar 600 kronor. En riktigt bra present att ge bort eftersom alla intäkter används för att kunna anställa unga med autism.


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa