HEM
Vin Aperitif Aperol
Aperitif

Aperol

Italien
5/5 Kundomdöme
199:-
Jmf.pris 284.29 kr/l

Vinguiden har inte provat denna flaska och därför visas ingen smakbeskrivning.

Nr 729 - Flaska 700 ml - 11% - Sockerhalt 23.4 g per 100 ml

Aperol

199:-

    • +46
    • När du klickar på knappen ovan accepterar du Vinguidens allmänna villkor och du blir epost- och SMS-prenumerant på våra tjänster. Dina angivna uppgifter hanteras enligt Integritetspolicy.
    Om drycken

    Producent: Barbero

    Importör: Nigab

    Antal ordrar: 292

    Namnet Aperol säger allt: Aperol är den perfekta aperitifen. Ljust orange med en bitterljuv och söt smak. Receptet har inte ändrats sedan den skapades och består av en rad örter, frukter och kryddor. Dessutom har Aperol en låg alkoholstyrka på endast 11%.

    Aperol skapades 1919 av bröderna Barbieri i Padova och lanserades med den unika idén med en aperitif med bara 11 procents alkoholstyrka. Sedan dess har Aperols popularitet bara vuxit och är idag en av Italiens mest spridda aperitif.Detta på grund av dess fräschör, dess direkta smak och egenskapen att blanda sig bra i drinkar. Sedan 2003 ingår Aperol i Gruppo Camparis dryckesportfölj.

    The Spritz!
    Skapandet av Spritz kom att bli ett vägskäl och landmärke för Aperol. Spritz består av mycket is, 6 cl Prosecco, 4 cl Aperol, och en ”dash” av soda, lagom för att aperitifen inte skall bli för söt. I Italien är denna Spritz synonymt med Aperol, aperitif och ”happy hour”, tiden mellan arbete och middag.

     

    Omdömen

    • 2020-09-02
      Marie Carlsson

      Underbar sommardrink!

    • 2020-09-02
      Marie Carlsson

      Underbar sommardrink!

    Lämna ett omdöme

    Du kanske också gillar

    Vinguiden har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget utan tipsar endast om viner som finns i deras sortiment. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget.se