HEM

Aktuellt

Moselland – rieslingen som passar perfekt till asiatisk mat

Härligt fruktig och krispig riesling från hjärtat av vackra Moseldalen. De prisvärda kvalitetsvinerna från Moselland gifter sig perfekt med asiatisk mat, rökt lax och skaldjur.
– Druvorna växer i branta backar i dalgången, i perfekt solexponering och väldränerad mineralrik jord, säger Reija Andersson Tuomaala, senior brand manager för Moselland.

Längs med den vackra Moseldalens branta sluttningar finns vinkooperativet Mosellands odlingar. De högkvalitativa och prisvärda vinerna har gjort producenten till en av de största i världen på riesling. Vinerna har beskrivits som ”unika, ärliga och eleganta”.

I Sverige är Moselland en riktig klassiker på vinhyllorna och har funnits sedan 1990-talet. Vinerna har sina trogna fans, men får ständigt nya anhängare. Både Moselland Riseling Kabinett och Gustav Organic är mycket uppskattade vita viner.

– De har en väldigt tillgänglig stil, det passar bra både till asiatisk mat och många andra rätter. Man kan vara öppen och testa det till nästan allt utom rött kött, säger Reija Andersson Tuomaala.

Rieslingdruvorna växer i mineralrik jord på de branta sluttningarna längs med Mosels dalgång i Tyskland. Den väldränerade skifferjorden skapar högkvalitativa rieselingdruvor och skänker vinet dess mineralrika karaktär.

Många tycker att Moselland Riesling passar allra bäst till rökt lax, skaldjur, fruktsallad eller asiatisk mat. Det fruktiga och friska vinet balanserar hettan i kryddstark asiatisk mat perfekt. Men vinet går precis lika bra att dricka om en sval aperitif.

Moselland Riesling Kabinett
2022
Moselland Riesling Kabinett
Doft av aprikos, persika och lite muskotnöt. Smaken är sötaktig med inslag av päron, äpple, honung, citrus, persika, aprikos, nektarin och mogen lime med viss längd.

Att vinet har tillnamnet Kabinett betyder att druvorna har uppnått en viss kvalitet och sockerhalt vid skördetillfället.

3000 ml - 8% - Sockerhalt 3.1 g per 100 ml
225 kr


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Bästa vinerna till höstens matlagning

Bästa vinerna till höstens matlagning

Snart är det höstdagjämning och det börjar bli dags att bjuda vänner och familj på härliga höstgrytor fyllda med mustiga smaker. Givetvis måste höstens mat matchas med bra viner och vi har därför va..

Läs mer
Möt våren med sparris och riesling

Möt våren med sparris och riesling

Äntligen – nu är sparristiden här. Och många av oss väljer en speciell dryck att skölja ner ”grönsakspinnen” med: riseling. Här är tre tips på riktigt prisvärd riesling – och..

Läs mer
Därför har riesling blivit trendigt igen

Därför har riesling blivit trendigt igen

Rieslings dagar i skymundan är över. Nu är den tyska druvan trendig igen – och vinerna älskas av vinkännare och experter. Lagom till Riesling Week förklarar vi storheten med Tysklands ädlaste ..

Läs mer
Revanschsugen Riesling

Revanschsugen Riesling

I begynnelsen var det Rioja, sedan Sydafrika och så kom amarone, därefter prosecco, idag röda appassimento-viner, imorgon viner från Barolo, eller åtminstone Piemonte. Kanske dags för ett stopp i et..

Läs mer
Weingüter Wegeler – kvalitetsviner från Tyskland

Weingüter Wegeler – kvalitetsviner från Tyskland

Vi på Vinguiden blev inbjudna till en magisk provning där vi fick prova oss igenom en representativ del av Weingüter Wegelers sortiment. Prestigefull vinproducent Weingüter Wegeler är en av de mest..

Läs mer
5 fakta om Riesling du inte kände till

5 fakta om Riesling du inte kände till

I mars är det dags för National Riesling Day, då firar vi att druvan Riesling fyller hela 587 år. Med en så lång historia finns det massor av spännande anekdoter och fakta. Här har vi valt ut fem go..

Läs mer