HEM

Aktuellt

Mest populära vita vinerna 2022 – vi har topplistan!

Vilka var egentligen de mest populära vita vinerna förra året? Gör dig redo för hämndlystna bläckfiskar, Rieslingfeber och – mera fisk. Vitt vin mitt under den kallaste av vårvinter? Ja, varför inte tycker vi på Vinguiden – och delar med oss av de mest populära vita vinerna för året 2022.

1. Gnarly Head – Unoaked Viognier

Gnarly Head Unoaked Viognier
2021
Gnarly Head Unoaked Viognier
Så himla gott! Gnarly Heads Unoaked Viognier får verkligen smaklökarna att blomma. Den fruktiga och blommiga smaken är elegant och drar lika mycket åt aprikos som gula päron. Känn efter ordentligt så kommer du även få ta del av en spännande touch av äppelblom och smakfull apelsin. Servera gärna detta Viogniervin till lite mer exotiska maträtter.
750 ml - 13.5% - Sockerhalt 0.9 g per 100 ml
101 kr

2. Tareq Taylor – Riesling

Tareq Taylor Riesling
Tareq Taylor Riesling
Ett Riesling är ett Riesling. Tareq Taylor Riesling är lite mer. Bakom den stilrena men samtidigt inte allt för iögonfallande etiketten lurar oanat stora aromer. Päron, äpple, persika och citron, mums! Tareq Taylors imponerande friskhet och frukt går riktigt bra ihop med färska skaldjur eller till fisk.
750 ml - 12% - Sockerhalt 0.4 g per 100 ml
141 kr

3. CHILL OUT – Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic

CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic
2022
CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic
CHILL OUT ska skrivas i VERSALER. Det här italienska pangvinet suger tag i den mest kräsne och för tankarna till vackra stränder och mild sommarbris. Från Sicilien på en blandning av Cattarato- och Zibbibodruvor levererar ekologiska CHILL OUT 13 procent vitt guld. Persika, vita blommor, galiamelon och päronmums.
750 ml - 13% - Sockerhalt 1.3 g per 100 ml
81 kr

4. Revenge of the Little Squid

Revenge of the Little Squid
2022
Revenge of the Little Squid
Tänk så populär den lilla tyska bläckfisken blev. Skojigt namn och god smak – inte så konstigt ändå. Revenge of the Little Squid hämnas på rätt sätt och ger dig en högst klassisk Rieslingupplevelse med smak av gröna äpplen, päron och kittlande syrlig citron.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 1.1 g per 100 ml
81 kr

5. Black Tower – Riesling Club Edition

Black Tower Riesling Club Edition
2022
Black Tower Riesling Club Edition
Femteplats här men silvermedalj där. Black Towers fantastiska Riesling Club Edition tog under 2022 hem andrapriset i den internationella och prestigefyllda vintävlingen Mundus Vini. Starkt. Det här prisvärda och veganvänliga vinet är ungdomligt friskt med inslag av mjuka päron, persika, färsk ananas och citron. Vi ger alla våra sex solar till denna silvermedaljör. Låt dig väl smaka.
750 ml - 11.5% - Sockerhalt 0.7 g per 100 ml
83 kr

6. Alpha – Chardonnay

Alpha Chardonnay
2021
Alpha Chardonnay
3000 ml - 12.5% - Sockerhalt 0.8 g per 100 ml
207 kr

7. Pesce Bianco

Pesce Bianco
2021
Pesce Bianco
Fina fisken! Den här italienaren är värd en högre placering endast för sin unika skrud. Skämt åsido. Det här är ett riktigt bra vitt vin. Medelfyllig kropp, kvick syrlighet som ger en fruktig och torr smakupplevelse. Ge Pesce Bianco en ärlig chans och servera den till en riktigt god kycklingsallad. Låt smakerna blandas och riktigt leva om. Underbart.
750 ml - 12.5% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
81 kr

8. Casas Honestos Fresh

Casas Honestos Fresh
Casas Honestos Fresh
Lär dig spanska för endast 189 kr. Låt dig väl smaka under tiden. Casas Honestos Fresh är ett lättsamt spanskt vitt vin som fortfarande vet vad det vill. Låt krusbär, gröna äpplen och kiwi tjuvstarta våren.
3000 ml - 12% - Sockerhalt <0,3 g per 100 ml
207 kr

9. Catch & Release – Riesling

Catch & Release Riesling
2021
Catch & Release Riesling
Den tyska producenten Peter Mertes får avrunda listan. Catch & Release kom tia men är fortfarande übergott. Ett perfekt buffématsvin som andas fläder och gröna äpplen. Fånga dagen och släpp lös smakerna i det trevligaste av sällskap. Ät dig mätt och drick gott.  
750 ml - 9.5% - Sockerhalt 2.4 g per 100 ml
81 kr

 


Monica Åhlund

Du kanske även vill läsa dessa

Välj rätt vin till höstens skräckfilmer

Välj rätt vin till höstens skräckfilmer

Vin och skräckfilm – en oslagbar kombo, eller hur? Nu när hösten är här på riktigt. Under Alla Helgona går vi till graven och tänder ljus och sedan vill vi hem till tv-soffan för att njuta av en rik..

Läs mer
Chardonnay från Kalifornien

Chardonnay från Kalifornien

A glass of chard. En stående beställning i tv-såpan från 80-talet, Falcon Crest. Där har vi egentligen startskottet till vår vurm för Chardonnay. För äntligen förstod vi vad det var och att vin är t..

Läs mer
Vilket vin väljer du på Världspastadagen?

Vilket vin väljer du på Världspastadagen?

Världspastadagen firas den 25 oktober varje år och är ett perfekt tillfälle att lägga lite extra energi på vinvalet. Vi hjälper dig hitta rätt kombination och ger dig tipsen du behöver för att lycka..

Läs mer
Vitt vin och räkor – så här ska du tänka

Vitt vin och räkor – så här ska du tänka

Att vitt vin och räkor passar bra ihop är inte direkt någon nyhet. Men vet du varför? Här får du lära dig mer om detta och vi tipsar även om några riktigt goda viner som matchar extra bra till nästa..

Läs mer
Vita klassikern får ny design och nytt namn

Vita klassikern får ny design och nytt namn

François Lurton är känd världen över för sina vita viner av Sauvignon Blanc. Nu kommer hans klassiska Sauvignon Blanc från Bordeaux i nya årgången 2019, med uppdaterad design och nytt namn; Sauvigno..

Läs mer
Nya monstervinet – en riesling som vibrerar av..

Nya monstervinet – en riesling som vibrerar av..

Ekologiska ”monstervinet” Riesling Returns The Grape Collective har en etikett som verkligen sticker ut. Även innehållet i flaskan är något utöver det vanliga. Vinet har en krispig spets och vibrera..

Läs mer