HEM

Aktuellt

Så blandar du drinken från sommarplågan

Låten ”Sunnanvind” har blivit rena sommarplågan i år. Bandet Mares från Uppsala sjunger om Cava och Aperol och då kan det väl inte bli annat än succé? Faktum är att svenska sommarhitar ofta innehåller drycker. 

Få låtar spelas lika flitigt i radion som ”Sunnanvind” av Uppsalabandet Mares. Hela Sverige verkar nynna på låten och nästan lika många smakar på drinken Aperol Spritz. I låten sjunger bandet:

Vi dricker cava aperol ur våra koppar i Berså och det är enkelt att förstå att vi var lyckligare då.

Utan tvekan kan man säga att låten kvalar in för kriterierna som en sommarplåga ska ha. Förutom flitigt radiospelande har låten spelats 14 miljoner gånger på Spotify sedan den släpptes före sommaren.

– Jag förstår att man får sommarkänslor av låten. Sverige är ett land med så himla starka årstider, och jag tänker att olika feelings ger olika musik, Olof Wärend Rylander till SVT.

”Sunnanvind” är inte den första sommarplågan med drycker som en viktig ingrediens, det verkar vara ett succérecept. Vem minns inte  ”hemkört och cola” i Markoolios ”Ingen sommar utan reggae” eller  ”Bag in da box” och Fanta & Rosé.

Aperol Spritz var kanske allra hetast förra året, men Aperol fyller faktiskt 100 år i år, så den är helrätt även 2019.

Om den ska blandas med Prosecco eller Cava tvista de lärde om, Prosecco är måhända lite mer rätt då drinken är italiensk. Men försök sjunga på Cava Prosecco…

Så blandar du en Aperol Spritz

Mycket is,

6 cl Cava eller Prosecco,

6 cl Aperol,

Soda,  lagom för att aperitifen inte skall bli för söt.


Magnus Bergqvist

Du kanske även vill läsa dessa

Cava uppgraderar

Cava uppgraderar

Visst hittar vi mer och mer tillbaka till det spanska mousserande vinet cava. Det är heller inte så konstigt då trenden går mot kvalitetsviner, vingårdsviner och en återgång till de lokala druvsorte..

Läs mer
5 italienska drinkar du lätt kan göra hemma

5 italienska drinkar du lätt kan göra hemma

Värme, sol och klassiska italienska drinkar. Varsågod, här får du inspiration inför helgen med recept på några fantastiska drinkar, som skapats i proseccons hemland. För visst kräver några drinkar i..

Läs mer
Veckans drink: Aperol Spritz

Veckans drink: Aperol Spritz

Njut av ett klassiskt recept på Aperol Spritz; drinken som är norra Italiens mest serverade sommardrink! Aperol Spritz är dessutom 2019 års mest googlade dryck och mat i Sverige! Aperol Spritz är en..

Läs mer
Pimm’s cup – en riktig smashdrink!

Pimm’s cup – en riktig smashdrink!

Hur blandar man ihop en riktigt god, brittisk sommardrink? Vi har svaret. Läs vidare så kommer du även förstå vad Pimm’s cup har med Wimbledon att göra och hur du gör en tropisk twist av klassikern...

Läs mer
Bubblet som säljer mest

Bubblet som säljer mest

Bubbelvin från olika delar av världen blir allt populärare. Men när vi handlar vårt bubbel är det ett land som dominerar stort, en druva, ett område. Snacka om monopol. Samtidigt börjar vi snegla mo..

Läs mer
Bästa crémant på Systembolaget

Bästa crémant på Systembolaget

Allt som bubblar från Frankrike är inte champagne. Det finns crémant också! Från olika delar av landet dessutom. Det är stundtals bra, alltid i en egen division, samtidigt som några sneglar uppåt. H..

Läs mer