HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Whiskydrinkar – funkar det?

Klicka på pilen för att läsa mer

När man tänker sig en drink är det inte alltid som whisky är det som först poppar upp i tankarna. För de har vi fått lära oss av vindpinade män i kilt, att whisky dricker man som den är och låter sig njuta av tradition och böjda ryggars slit. Läskeblask och paraplyer hör till dekadens och storstadsdjungel, och där tycker våra saltstänkta traditionalister att brunspriten INTE hör hemma.

Men tiden rinner som bekant under broarna (?) – och allt förändras. Eller också är det så enkelt att nu när alla som var tänkt att falla pladask för myten om starka män vid havet redan går och köper deras produkt. Då är det dags att håva in alla andra som kan tänkas köpa flaskor med gyllene innehåll. Och den här gången provas det nya grepp för nya grupper.

Hur det än är med whisky och dess tänkte konsument, är den faktiskt även god att blanda drink på. Och skapelsen behöver inte bli en tråkig brungrogg som mest appellerar till pappas pojkar som vill men inte vågar ta steget fullt ut.

Vår systersajt, Cocktailguiden, har kommit över några riktigt bra recept med The Famous Grouse som gör att den gamla pippin får sällskap med en mängd nya och poppigt färgglada kompisar.

Vi har listan på 2007 års ballaste whiskydrinkar:

Berry Grouse
Chocolate Birdie
Famous Passion
Fruity Grouse
Ginger Grouse
Green Grouse
Red Grouse
Peachy Grouse

Text: Magnus Bergquist

PS. Och har du inte anmält dig till årets båttur är det hög tid att kasta loss. Den 1 mars går turen med The Famous Cruise. Klicka här och läs mer >> DS.