HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Vinresa i sommar?

Klicka på pilen för att läsa mer

Vem har inte drömt om att resa från vingård till vingård i vackra landskap, äta och dricka gott och bara njuta? Traditionella vinländer som Frankrike, Italien, Tyskland och Spanien har naturligtvis mycket att erbjuda i den vägen, men länder som Portugal och Österrike överraskar.

Resan planeras helst i romantikens tecken, mer romantiskt kan det inte bli! Finns ingen käresta att tillgå går det nästan lika bra att ta med några goda vänner eller familjemedlemmar. Vin, god mat och vackra landskap är något som de flesta kan förlika sig med.

De stora researrangörerna är tyvärr inte så bra på just vinresor. Däremot finns ett antal specialiserade arrangörer att tillgå. Ett annat alternativ är att utgå helt från sina egna önskemål och ordna en egen rundresa. Ett bra tips är att inte försöka hinna med för mycket. Utgå från en druva och res runt i ett distrikt så får du ut det mesta av resan. Bordeaux, Champagne, Toscana eller Moseldalen är några klassiska exempel på områden att botanisera mer djupgående i.

För dig som vågar dig ut på lite mer okänd mark har Vinguiden.com sammanställt lite mer information om Österrike och Portugal, två utmärkta vinländer att botanisera i. Förutom goda viner har båda gudomligt vacker natur och mycket historia att erbjuda. Klicka på respektive land så får du mer information och tips på resmål.

Ha en riktigt trevlig semester!

Text: Jenny Sandström, Inovit
Bild: Lina Eidenberg