HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Vinaktion gav 4,9 miljoner kronor

Klicka på pilen för att läsa mer

Tolv flaskor La Tâche för 155 000 kronor – eller fyra för 52 000 kronor. Eller vad sägs om en flaska Johnnie Walker 1805 Celebration Blend för 23 000 kronor?

Toppnoteringarna av unika vin- och spritflaskor vid Systembolagets fjärde dryckesauktion genom tiderna, låg alla på prislappar över 10 000 kronor per flaska.

Auktionen, som utspelade sig den 30 maj i år, hade totalt 602 så kallade lotter, och budgivningen var både lång och intensiv. När allt var sålt hade Systembolaget kasserat in 4,9 miljoner kronor.

– Vi är mycket nöjda med dagen och ser den som är en bekräftelse på att Sverige har en marknad för dryckesauktioner. Datum för höstens auktion är redan satt. Tisdagen den 28 november är det dags igen, säger Anna Burman, värderingsansvarig på Systembolaget.

Stockholms Auktionsverks hade fått den äran att effektuera händelsen, som drog en relativt stor publik och många var med och bjöd, även via auktionsverkets filialer i Malmö och Göteborg. En del intresserade följde också auktionen via Internet. Köparna kom från hela landet, men också från Norge, Danmark och Schweiz.

Av Magnus Bergquist