HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Vårens stora cocktailparty

Klicka på pilen för att läsa mer

Våren har kommit med stormsteg och mitt i värmeböljan passade Cocktailguiden.com på att anordna ett minst sagt välbesökt party. Platsen var en av Stockholms största restauranger, no 18, och den för kvällen lockande innergården.

Kvällens festfixare, Johan Carlén, hade den andra kvällen i maj lyckats locka 550 personer till Linnégatans no 18. Då ska man veta att restaurangen är ganska ensam i staden om att rymma ända uppemot 300 gäster. Ett dilemma kan tyckas, med facit i hand, att få den räkneekvationen att gå ihop under Cocktailguidens vårparty – om det inte hade varit för den knappt ett år gamla, generöst tilltagna innergården. Det var där en stor del av gästerna samlades för att njuta av värmen, musiken, drinkarna och den härliga stämningen.

No 18
Restaurangen no 18 har blivit ett populärt tillhåll för stockholmare både dag och kvällstid. Undervåningen utgörs av en enorm matsal som slukar duktigt med folk. Där finns à la carte-meny och sushibar samt givetvis en ”vanlig” bar. I stora baren på entréplanet var det under kvällen liv och rörelse i cocktailens tecken. Meriterade flaringbartenders såg till att sätta snurr på flaskorna. Mellan varven hann de snabbt och villigt servera cocktailsugna gäster på läskande, klassiska eller uppiggande drinkar. Arvid Nordquist och PR Sweden AB såg till att det inte bara var alkoholfritt i glasen.

Bland folkhavet ute och inne på no 18 rörde sig välbekanta såpastjärnor, Gladiatorer, skådespelare, TV-profiler och Fröken Sverige-deltagare bland alla andra inbjudna som lärt sig hitta goda drinkblandningar på Cocktailguiden.com. Så småningom dök även TV-teamet från 5:ans dokuserie ”Radio” upp, i full färd med att filma några av programmets festvimlande deltagare.

Nu var det inte bara dricka som bjöds under kvällen. Rymliga skålar var fyllda med marinerade kycklingbitar på träspett. Andra spett var klädda med räkor eller tonfisk, och snacks i form av nötter, oliver och chips var placerade så att ingen skulle bli utan. På innergården fanns en scen där sångare och musiker bjöd på gamla goda Dean Martin och Frank Sinatra-låtar. På insidan av restaurangen spelades det modernare toner på saxofon.

Vid midnatt var festen ännu igång och höll så på i många timmar till. Den som eventuellt inte kände till Cocktailguiden.com innan han eller hon blev bjuden till no 18, vet garanterat var de ska leta cocktails på nätet framöver.

TEXT: Marie Arpnäs
BILD: Örs Gubás, GXP