HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Välj rätt dryck till chokladen

Klicka på pilen för att läsa mer

Mörk bitter choklad kan vara svår att matcha i dryckesväg. Ett starkvin är ofta det enda rätta, men man kan även dricka en mörk öl till, t. ex. en porter eller en stout.

Många av oss uppskattar desserter gjorda på mörk choklad, några av oss äter den bara som den är. Kan man förhöja denna upplevelse ytterligare? Här på Älvsjömässan ges möjlighet att prova en rad olika drycker som passar till choklad. Hos systembolaget kan man avnjuta en chokladbrûlée tillsmmans med Kirsberry från Danmark och Vintry’s Pedro Ximenez. Spara lite av din créme brûlée och gå sedan till Arvid Nordquists Monter och avnjut en 1964 års Malmsey och en 1954 års Bual från Madeira. Producenten är Blandys. Där kan man tala om riktigt härliga smakupplevelser smakupplevelser. Vackra brunskiftande bärnstensfärger. Torkad frukt i både doft och smak, väl balanser akohol och en lång harmonisk eftersmak.
Sagolikt gott! Man kan även besöka ICA Menyföretgen för en avsmakning av läckra Amaroneviner. Avlsuta turnén med ett glas porter från Fullers i London. Även den finner man hos Arvid Nordquist.

Lycka till!

Andreas Kjörling, Sommelier
Foto: Örs Gubás