HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Valentine

Klicka på pilen för att läsa mer

Kärlekens dag, förväntan och förtvivlan blandas. Media och affärer haussar upp och ställer förväntningar på sin yttersta spets. Det är nu männen ska visa och bekänna färg. För här är det i första hand mannen som ska visa sin kvinna uppskattning. Men valen är många och svaret är långt ifrån självklart. Vi talar nämligen inte om vad han vill ge, utan vad marknaden och flickvännens/frun/älskarinnans väninnor får.

Begreppet att visa en kärlekshandling har blivit en prestigeuppvisning. Å ve och fasa den man som missar detta datum. Men för gudsskull damer låt oss vara mänskliga!
För med handen på hjärtat, är er man så fantastisk bara för att han med hjälp av ett rött snöre runt fingret, en fet bläckklump i almanackan och en blinkande ikon på datorn, så kärleksfull? Eller har han bara lärt sig spela spelet?

Tyvärr bryr vi oss mindre om hur och varför han kommer ihåg det. Det viktigaste är att han kommer ihåg.

Så ni män, pricka in i kalendern denna dag, hennes namnsdagar, födelsedagen, första kyssen etc. och ni får full pott! Och ge henne inte vad ni vill att hon ska ha. Ett rött rafset är inte lika kul att skryta med för väninnorna som en handskriven kärleksförklaring, en ros på huvudkudden eller en lunch som väcker gamla minnen. Champagne i kylen och tid för henne är annars ett oslagbart koncept.

För er vilsna och lätt frustrerande män ger jag här en liten manual. Lite tips som får er att överleva såväl Valentin som andra speciella dagar. Uppskattning och omtanke är något vi aldrig kan få för mycket av.

Ungdomsskärleken
7703 Alsina & Sarda, 59 kr, ”perfekt bubbel som smakar som riktig champagne”

Erkända nyförälskelsen
7418 Bollinger Special Cuvée Brut, 309 kr. ” James Bond´s champagne, ett krutpaket som lockar snygga blondiner och läckra brunetter till glamourstatus.”

Hemliga förälskelsen
Ett blommogram är aldrig fel. Hör även med blomsterbuden som ibland kan bifoga en piccoloflaska!

Obotlige romantikern
7559 Cuvée Jean de la Fontaine Brut Rosé, 174 kr ”En roséchampagne till fyndpris!”

Nyblivna föräldern
7600 Louis Roederer Carte Blanche, 162 kr (halvflaskan). En insmickrande sötma som tillsammans med lite jordgubbar blir pricken över i.

Strävsamma paret (gratulerar om ni finns!);
7549 Pol Roger Brut, 289 kr ” En aristokrat med dignitet ” God aperitif eller till nakna skaldjur.

Storfräsaren
7406 Krug 1988, 1249 kr ” Så nära himmelriket man kan komma ” utmärkt till gratinerad hummer, gåslever och iransk caviar

Små resurser, stort hjärta
15515 Graham Beck Chardonnay Viognier 2003, 69 kr. ”Ett underbart champagnesubstitut under hundralappen”

Seniorkärleken
7421 Veuve Clicquot ”Gula Änkan”, 299 kr. ”Väcker gamla minnen, still going strong!”

Text: Josephine Nordlind
Illustration: Magnus Eriksson, Coreklam