HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Utställarreaktioner

Klicka på pilen för att läsa mer

Intrycket av mässan är att det är mer folk än förra året. Och kvalitéen har ökat. Folk frågar och vill veta mer. Något som kommer fram är att man är besviken på matbiten. Dryckesrepresentanterna har ökat medan det blivit svagare på matsidan. Det kanske är dags att döpa om mässan till ”den goda drycken”.

Marie-Louise Davidsson, Vin Trädgårdh:
– Mässan har varit mycket givande, mer folk än förra året. Klart nöjda. Det som folk klagar på är det svaga utbudet av mat. När jag undrar om kupongernas betydelse svarar hon att de är bra för att reglera eventuella spritkonsumenter. Men det ger ingenting för kassaflödet. Vi är här för att visa upp våra produkter och visar gärna de som är intresserade mer.

Elisabeth Engelsen Ellqvist, Provinum:
– Vi har satsat mycket på information. Något som är viktigt för konsumenten. Vi serverar inte sprit hos oss och får därför bra kunskapstörstande besökare. Alla får en broschyr och går härifrån med en bra översikt av vinerna som serverats.

Björn Fondberg, Domestic Import:
– Vi är mer än nöjda av mässan. Här får man omedelbar respons och når ut direkt till folket. På min fråga om eventuell fylla på mässan har Björn bara positiva reaktioner. Vi har inte sett någon berusad trots en hektisk lördagseftermiddag.

Anette Wyrén, Arvid Nordqvist:
– Bästa konsumentmässan hittils!
Det har varit en strid ström under hela mässan. Folk har kommit under hela dagarna, varit intresserade och vetgiriga. Anette tror att anledningen varit bättre marknadsföring. Publiken är blandad, förvånadsvärt mycket restaurangfolk. Svaret tror hon är bristen på bra fackmässor.Men även mycket hungriga konsumenter och en hel del systembolagsfolk. Det förvånar både Anette och mig, hon har tagit emot ett antal sytembolagbolag som ser mässan som ett utvecklingstillfälle.

Shassen Samaletin, Fondberg & Co:
– Mer folk och större intresse för vin. I ett så stort företag som Fondberg kan spriten kännas självklar men faktum är att efterfrågan på vin är större. Bra vin och besökarna vrakar och väljer. Wolf Blass ligger högt på listan. När det gäller sprit är det smaksatta Stolichnayavodkan som gäller. Damerna älskar den med kaffe ca 4 cl, några centiliter vit kakaolikör, Cacao Blanc toppad med lite vit riven choklad säger Shassen med glimten i ögat.

Text: Josephine Nordlind
Foto: Örs Gubás