HEM

Tingeling eller Bocken Bruse

Klicka på pilen för att läsa mer.

Det drar ihop sig mot jul, och då får all viktväktarfascism stå över ett par veckor. Tills nyår då vi lovar bot och bättring. För inte sitter vi väl och GI adderar under misteln och skymmer barnens ögontinder med low sugar diet?

Fastän julmaten är allt annat än svångremsmager är det både tradition och bara en gång om året. Det är heller inte nödvändigt att börja äta julbord i november, och hålla på till trettondagen. För då är det inte konstigt om den där svångremmen får åka ut ett par hack.

Bättre då att ligga lite smånisselågt, och så brumma på ordentligt som store tomtefar, och mor, under de där tre röda juldagarna.

Stämningen behöver inte rinna ur decembermyset för det. Hellre satsa på goda stunder med kvalitet och likt lilla Tingeling liksom sväva lite lättsamt runt och sprida ljus och stämning med trollspösvep.

Istället för att som Bocken Bruse sitta under bron och stingsligt se den ene killingen efter den andra gå näsan förbi.

Av Magnus Bergquist
Bild: www.illustrationer.se

Så här beställer du vin

Välj ditt vin och klicka Beställ. Vinet läggs i en varukorg hos Systembolaget, där du slutför beställningen. Du väljer i vilken butik du vill hämta och betala dina viner. Du kan även välja hemleverans. Enkelt, tryggt och fullständigt lagligt.