HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

The Famous Grouse Vintage Malt

Klicka på pilen för att läsa mer

Matthew Gloag & Son är Skottlands mest populära whiskytillverkare. I höstas lanserades ”The Famous Grouse Vintage Malt 1987”, en unik så kallad ”vatted malt” gjord av det bästa huset förmår. Den mjuka, aromatiska smaken har verkligen tilltalat det svenska folket och faten håller på att sina. Nu följs den upp av en ny, minst lika bra årgång, The Famous Grouse Vintage Malt 1989.

– Whiskyn har en mycket balanserad smak. Mjuka ek- och vaniljtoner harmonierar med inslag av ljung, gräddkola och torv. Smaken avslutas med en angenäm moccaton. Detta är en av de bästa vatted malt jag har provat och den har en tydlig Famous Grouse- karaktär.

Så beskrev Jim Murray, en av världens mest ansedda whiskyexperter, sitt första möte med The Famous Grouse Vintage Malt.

Vatted Malt
The Famous Grouse Vintage Malt 1989 är en så kallad vatted malt vilket betyder att flera single malt blandas. Den består, precis som föregångaren från –87, av de allra bästa single maltsorterna, däribland The Macallan och Highland Park. Whiskyn i en Vintage Malt kommer alltid från ett och samma år och endast whisky som har lagrats i minst 12 år får användas. För att få en mild och aromatiskt mjuk whisky med exceptionell karaktär är varje fat som använts noga utvalt.

Svensk favorit
– The Famous Grouse Vintage Malt har snabbt blivit en av svenskarnas favoritmaltsorter. Jag tror också att många ser samlarvärdet i denna whisky eftersom nya årgångar kommer att lanseras allt eftersom. Den klassiska Famous Grouse som har gett mycket av sin smak åt Vintage Malt är snart lika stor i Sverige som i Skottland, säger Richard Viitanen, Brand Manager på Maxxium Sweden AB.

Spännande historia
The Famous Grouse är i dag skottarnas favoritwhisky. Det finns en hel bok med fakta och myter kring The Famous Grouse som kan beställas kostnadsfritt från Maxxium Sweden AB på www.maxxium.se.

Säljstart på den svenska marknaden för den nya årgången 1989 beräknas till juli månad. Artikelnumret är 443. Den kommer att kosta 349 kronor inkl. moms. (samma pris som föregångaren).

Bild: Maxxium Sweden AB