HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Sommarens accessoarer

Klicka på pilen för att läsa mer

Sommaren börjar med en smoothie. På bara ett par dagar, så snart almanackan släppte ifrån sig April, kom Barcelona till stora delar av Skandinavien. Tänk vad det kan betyda att få vända blad.

Nu verkar ingen längre någonsin stångat sig igenom månader av vintersvarta hukande korridorer.

– Men hallå! jag är egentligen en överbetald fotomodell med en tillvaro i klass med Paris – Hilton. Att jag råkar dricka kaffe latte just här är bara en slump i mitt inpackade namedropschema, uttrycker söta tjejens hela kroppspråk när hon försiktigt läppjar på den varma stockholmsdrycken med de nya dyra solglasögonen svalt i pannan, Piz buin hud (redan) och matchande pojkvän, som kör nedcabbad med ett par hundra löshästar för många under huven,.

Den nya tidens glassiga träningsoveraller inhandlas på gator med röda mattor. Accessoarerna är betydelsebärare och personen fyller ut det tomrum som annars skulle kunna uppfattas när vi ger varandra max två nanosekunder att bedöma en människas hela inre universum.

Vem dricker vad i sommar – och i så fall varför?
Vi har listan!
Vågar vi svärtar din bakgrundsbelysta skärm med kvällstidningens hela självförtroende?

Whisky dricks av dig som önskar du hade modet att bära kilt och kunna anlägga skägg och attityd i nivå med Sean Connery.

Konjak och calvados är för dig som efter en bättre middag, vid ett svalt hörn i ett tonat ljus, smeksamt låter dryckernas dofter höja upplevelsen av en besvärsbefriad tillvaro.

Grappa dricks av dig som gärna bär sval berlusconiskjorta och på sommaren ser sig själv i en öppen Alfa Romeo mellan amalfikustens pelarförsedda pensionat.

Vitspriten med sitt uppfinningstörstiga smakbatteri används av citynära bartenders med känsla för flairing och som flitigt skedmatats med Tom Cruise filmen Cocktail, och Coyote Ugly, med Tyra Banks.

Champagne är alltid den blonderade sommarens favorit – både till bröllop, förfest och sex.

Öl dricks av alla, överallt, hela tiden. Det är mer märket på flaskan som avgör om det är smakupplevelse eller avkoppling som prioriterats – eller om det bara är En Stor Stark.

Boxviner tas med till parken, båten och sommarhuset. Är absolut ingen kvinnofälla – utan en fälla för alla som inte orkar bära tomglas till den gröna glaskrossen.

Av Magnus Bergquist