HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Smirnoff Black no.55

Klicka på pilen för att läsa mer

I de lite finare wannabekretsarna har man lagt sig till med att beställa in hela flaskor vitsprit – i syfte att visa att här finns det pluring och ingen bryr sig om sin morgondag. Det är ofta i de stora städernas ankdammar som företrädelsevis unga män med fläskkotlettfrisyrer bröligt svettas i fina gåbortsskjortor, och med unghingstbrunstig lätt nervös iver försöker imponera på debila blondiner med studielånet investerat innanför blusen.

För andra som fortfarande har känsla för den goda smaken har det kommit nya snygga helrör med just ovan nämnda vitsprit som både tillverkats med större finess och noggrannhet. Marknadsstrategerna på alla stora spritvarumärken ser att det finns en krets av folk som gärna vill plocka fram bättre vodka ur finare flaskor – vilket får ses som en positiv utveckling från brännvinsbarackerna på sena artonhundratalet, och skogsstjärnorna på nittonhundrasjuttiotalet.

En av dessa finspritsupplevelser är Smirnoff Black No. 55. Den har framställts enligt lovordad rysk tradition med små tillverkningsserier och destillering i kopparfat. Samma metoder som användes under den ryska aristokratins glansdagar på 1700-talet.

Flaskan finns att beställa på Systembolaget – och att köpa på en del utvalda restauranger och krogar. Där vi får hoppas att den köps flitigt för dess goda innehåll, och snygga design – och inte bara för att leka Lord för en kväll.

Smirnoff Black No.55 på Systembolaget

Text Magnus Bergquist