HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Smått & Gott till Jul

Klicka på pilen för att läsa mer

Nu i december lanserar Pernod Ricard Sweden AB en praktisk och god avecsamling. AVEC, som den kallas, innehåller tio femcentiliters smakupplevelser som passar utmärkt till både stora och små sällskap, julbord, Nyår och andra högtider.

Ingen dum idé alls! Vad sägs om;
Martell VS*** Cognac
Jameson 12 yo Whiskey
Havana Club Anejo Reserva Mörk Rom
Chivas Regal 12 yo Whisky
Millwood Cream Liqueur

Millwood är en Premium Cream Liquer baserad på irländsk whiskey. Underbar koladoft som lyfts av lite choklad. Söt och fyllig med toner av kaffe i eftersmaken.

För övrigt finns det totalt fem olika AVEC att välja mellan, så alla SKA kunna hitta sin favorit. Oavsett om man föredrar ädel cognac eller mörk rom med en god cigarr efter maten är AVEC en perfekt avslutning.

AVEC finns att BESTÄLLA på ett systembolag nära dig. Leveranstid är ca 3 dar. Men den är väl värd att vänta på!

Artikelnumret är 80160, och priset då!? Endast 299 kr!
Det är en hel del gott för pengarna.

Själv har jag länge varit svag för irländsk whiskey (ja, den stavas så) och då har Jameson varit ett naturligt val. Men med åren glider som bekant intressen vidare och har på senare tid mer och mer börja handla om cigarrer, och då gärna med mörk rom. Kanske även en bit mörk choklad.

Ser redan fram emot nästa gång jag ska njuta en Cohiba med en kupa Havana Club Anejo Reserva… Går för övrigt utmärkt att även beställa i de flesta barer, som alternativ till en drink eller en Stor Stark!!!

Det är med rom som med drinkar, dessa dagar. Vem beställer en gin tonic, när man elegant kan beställa en Cosmopolitan eller en Margaritas!?
Jag kan inte rå för det, men jag tycker det är lite skönt att beställa något specifikt istället för någonting vad som helst. Det sveper en fläkt av Kuba 1953 genom baren och ens sinnen när man beställer en Havana club Anejo Reserva. Känner inte ni det? Jag gör det!

Text: Magnus Bergquist, Publisist Vinguiden.com
Bild: Pernod Ricard Sweden