HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Ring till Systembolaget! Faxen är tillfälligt avstängd.

Klicka på pilen för att läsa mer

För två veckor sedan lanserade vi på Vinguiden.com en ny tjänst som gjorde det lättare för våra läsare att beställa vin ur Systembolagets svårtillgängliga beställningssortiment. Man kunde, genom att fylla i ett formulär här på sajten skicka iväg ett fax till sin närmaste systembolagsbutik. Tjänsten har varit mycket uppskattad, och har använts flitigt.

Lite väl flitigt vad det verkar. Till dags dato har 256 ordrar på gått iväg till 162 olika systembolagsbutiker. Detta bara på ett enda vin! Ryktet om vinets förträfflighet har spritts och sammanlagt har drygt 2000 flaskor har beställts direkt på systembolagsbutikerna.

Systembolagets ledning är rasande över denna exempellösa försäljningsframgång och hotar nu med att stämma Vinguiden.com på upp till 5 miljoner kronor om vi inte har tagit bort faxfunktionen innan måndag.

De enskilda butikerna har däremot, i de allra flesta fallen, ingenting att invända mot de ordrar som har levererats via vår fax. I de allra flesta fallen har ordrarna tagits emot och kunden fått ett trevligt samtal när det har varit dags att hämta flaskorna.

Den officiella hållningen från Systembolaget ledning är att de kunder som vill köpa någon av de över 4000 artiklar som listas i beställningssortimentet först måste ta sig till butiken, erlägga en depositionsavgift på 10% av varans pris (eller lägst 50 kronor) och sedan kan komma tillbaka och hämta sitt vin några dagar senare.

Det är lätt gjort i Stockholm, Göteborg eller Malmö, men för de som måste köra ett par mil till sitt närmaste systembolag känns det nog lättare att låta bli.

Men. Låt dig inte nerslås. Efter en snabb rundringning till några olika systembolagsbutiker har vi konstaterat att det fortfarande, i de allra flesta fall går fint att beställa via telefon eller fax. Vi måste tillfälligt koppla bort vår faxtjänst, men vi har ersatt den med en enkel funktion för att ta reda på telefonnumret till din närmaste systembolagsbutik. Ring dem! Fråga om du får beställa per telefon istället. Eller gå till ditt Systembolag och beställ vinet!