HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Rättvisemärkt juice

Klicka på pilen för att läsa mer

Det finns ingen anledning att låta folk i tredje världen kröka rygg under omänskliga förhållanden bara för att vi ska kunna spä ut spriten och göra grogg. Coop, ICA och Hemköp kan ta in Rättvisemärkt juice om vi konsumenter bara säger till.

På samma sätt som vi under julen ger till små och stora, fattiga och bortglömda – kan vi genom att flytta handen vid fruktdryckshyllan påverka samtiden för medmänniskor på andra breddgrader, och sämre förutsättningar.

Det är företaget Danica Foods Örnäs AB och B&p Handelskompagni som lanserar Rättvisemärkt juice i dagligvaruhandeln under varunamnet Örnäs Herrgård. Tidigare har vi konsumenter fått leta oss till Världsbutikerna för att hitta Rättvisemärkt juice. Men nu är det slut på det springet, utan vi kan enkelt förse oss med rätta virket på enklare sätt.

De är fyra olika smakerna som är oss givna: äpple, apelsin, pink grape och ananas. Både Danica Foods och B&p Handelskompagni har märkt av en ökad efterfrågan på Rättvisemärkt och motiverar lanseringen så här:

– Vi vill skapa mervärde i juicehyllan, där det hittills varit svårt att hitta Rättvisemärkt. Vi vill sälja produkter precis som andra leverantörer, men det känns extra bra att göra det samtidigt som vi medverkar till att producenterna får drägligare liv. Vi märker ett ökat intresse och det känns som en ketchupeffekt har satt igång och det händer väldigt mycket kring Rättvisemärkt i år, berättar Lennart Södergren, försäljningsdirektör på Danica Foods Örnäs.

Cocktailguiden.com må till synes bestå av busiga pojkar som mest klirrar i glas och bara vill slå på drummorna i barbatteriet – men så är inte fallet. Vi väljer alla miljö- och Rättvisemärkt produkter och hoppas våra läsare hänger med oss på den rundan.

Sedan råkar det ju dessutom vara så att såväl apelsinjucie som äppeljuice är viktiga ingredienser i ett otal goda drinkar, så tro inte att vi på något sätt har kommit från ämnet.
» Drinkar med apelsinjuice »
» Drinkar med äppeljuice »

text Magnus Berqguist
Källa rattvisemarkt.se