HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Provence besöker Stockholm

Klicka på pilen för att läsa mer

Provence, den soldränkta regionen i södra Frankrike är känd för att återspegla sin skönhet genom maten och de vardagliga sakerna som omger oss. Bordsdukar, vaser, krukor, doftande ljus, ”pots-pourris”, tvål- och kroppsvårdsprodukter i traditionella färger, med motiv och dofter som inspireras av matlagningstraditioner (oliver, anis och lakrits), typiska landskap (Medelhavets blå), lokala dofter och blommor (lavendel, mimosa) och den lokala faunan (bin och cikador). Alla dessa detaljer som hjälper till att återskapa den unika provensalska stämningen i våra hem, kommer att finnas på den Provensalska Marknaden i Gallerian den 17-19 september.

”Syftet med Provence veckan är att vidga och fördjupa svenskarnas syn på regionen. Provence och Korsika har mycket att erbjuda och vi vill visa svenska folket dess industri, dess jordbruksprodukter, dess viner, men också dess vetenskapliga och högteknologiska strukturer samt dess kultur som är både modern och traditionell. Den provencalska livsstilen kombinerar modernitet och tradition på ett högst harmoniskt sätt.” – säger Michel Wlodarczyk, Ordförande Franska Handelskammaren i Sverige och fortsätter:

”År 2004 är det dessutom 100 år sedan den provencalske författaren Frédéric Mistral fick Nobel priset i litteratur. Tidpunkten för Provence projektet är väl vald då vi kan fira detta hundraårsjubileum och erkännandet av den provencalska kulturen och dess språk samtidigt som vi lyfter fram allt som dagens Provence har att erbjuda.”

Om du är i Stockholm veckan 17 – 23 september, missa inte arrangemangen.