HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Populära franska ostar

Klicka på pilen för att läsa mer

– Vi är franchisetagare till den franska ostmäklaren Androuet, berättar Joanna Viltart som tillsammans med sin man Pascal Viltart driver franchiseverksamheten i Sverige.

– Androuet har återförsäljare i England, Belgien och Italien men vi är lite testföretag på franchisesidan. De ligger i startgroparna för att starta upp franchiseverksamheter i fler länder, berättar hon vidare.

Androuet är mycket känt i Frankrike. Företaget köper upp ostar från franska producenter, lagrar dem och säljer vidare de lagrade ostarna till restauranger och butiker i Paris. Från Paris köper paret Viltart ostarna och säljer dem i Sverige.

– Vi startade i december 1998. Idag har vi en butik på Sibyllegatan 19 i Stockholm samt säljer via återförsäljaren Hugo Ericson Ost i Stora Saluhallen i Göteborg, säger Joanna.

Förutom att sälja genom butiker satsar man stort på restauranger, catering, konferenser och presentartiklar. Man har också ostprovningar på konferenser och även i butikerna. I ostsortimentet ingår över hundra olika sorter.

Företaget har också flera samarbetspartners via vilka ostarna säljs vidare. Den största samarbetspartnern är Operakällaren i Stockholm. Även olika vinimportörer är samarbetspartners. Under mässan är det Vin & Sprit som står för vinet.

Text: Jenny Sandström
Foto: Örs Gubás