HEM
Vinguiden är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här

Populär världsetta får ny look

Klicka på pilen för att läsa mer

Single maltwhiskyn har blivit en favorit bland svenska män med hår på bröstet, och kvinnor som önskar lite extra tryck i glaset än vad blaskiga drinkar kan förväntas ge. Och den som önskar behärska de skotska kronjuvelerna siktar gärna på en Highland Park.

Speciellt då 18-åringen som av Paul Pacult utsågs till världens bästa destillerade dryck – och vips fick försäljningen på Systembolaget att stiga med 180 procent.

Hösten 2006 får den populära skotten en helt ny look som tydligt ska kommunicerar whiskyns kvalitet och dess långa historia med starka kopplingar till Norden. Sverige är tydligen sedan flera år det land i världen som konsumerar mest Highland Park per invånare!

Den nya designen är tänkt att reflektera varumärkets kvalitet, historia och ursprung och på så sätt återspegla whiskyns karaktär. Flaskan är inte längre rund utan har en oval form och en tilltagen bredd som är tänkt att ger ett maskulint intryck. Kännetecknet för Highland Park, det karaktäristiska lilla h i logotypen, har gjorts om i en mer utpräglad design med starkare koppling till de hårdhudade nordiska vikingarna som tidigare huserade på Orkneyöarna. Kartongen som whiskyn säljs i har ersatts med ett plåtrör – en så kallad canister. Undantaget är Highland Park 30 yo som säljs i en exklusiv låda av trä.

– Orkneyborna är väldigt stolta över sina många kopplingar till Norden och jag hoppas och tror att den nya designen kommer att uppskattas av alla svenska whiskyentusiaster, säger Richard Viitanen, produktchef på Maxxium Sweden.

Av Magnus Bergquist
Källa Starpr.se